Отговор: Проблем с Fuji RSA12LKC
Бутни перката с една отверка да не е спекла нещо.
Леко ли се върти?
1 Прикачен файл(ове)
Бутам, уж се върти.
Тъпото е, че е на криво място и не мога да го видя отпред както трябва.
Най-много комшиите да са му пъхнали нещо, да му пречи да направи пълен оборот перката и само да се клати.
Рестартирах от тока. Поработи 10-15 мин без грешка и се размига :(
Май ще трябва да се виси навън. Пък аз съм нисък и не стигам до там :BigGrin
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27447&stc=1
Щом работи 10-15 мин., не е блокирал.
Но ще трябва достъп до куплунга на вента. Може да прекъсва там.
Мразя да съм добър пророк ... точно комшиите са му напъхали разни пластмаси и телове, така че да не може да се върти рентилатора на външното тяло.
Добре че не бяха пробили питата.
Благодаря за идеите и безценните линкове към сервизните ръководства :)
Ама и ти за малко да им го монтираш на техните стойки. Защо не си си го сложил под твоя прозорец?
Най-добре го премести хем ще си имаш достъп за почистване , така когато на теб ти духа хладно на тях външното бълва жега и шум и не могат да си отворят прозореца хората. Мисля че това е било само предупреждение , а и щом сам си се досетил значи сте коментирали . Действай докато не са се "радикализирали" :))
Ако вече си имате пререкания и са те предупредили, че монтажа на външното тяло им пречи, нямаш основание да се ядосваш, но ако ли не, измисли начин да им го върнеш. Нямат право да повреждат чуждо имущество, то си е за лют скандал и разправия!
Цитат:
Първоначално публикувано от
BODY83
Мразя да съм добър пророк ... точно комшиите са му напъхали разни пластмаси и телове, така че да не може да се върти рентилатора на външното тяло.
Добре че не бяха пробили питата.
Благодаря за идеите и безценните линкове към сервизните ръководства :)
Срещу пръчка във вентилатора и най-големите сервизни са безсилни :thumbup
Цитат:
Първоначално публикувано от
valentyno
Ако вече си имате пререкания и са те предупредили, че монтажа на външното тяло им пречи, нямаш основание да се ядосваш, но ако ли не, измисли начин да им го върнеш. Нямат право да повреждат чуждо имущество, то си е за лют скандал и разправия!
Като им пречи външното тяло, уста нямат ли да кажат?
Представи си хипотетично, ако собственикът на климатика е някой психопат и реши да им го върне с 5 килограмов камък в щората.
Ами щом предполагаше, че това може да е била причината значи е знаел, че им пречи (очеизвадно е), обаче не му е пукало. Сигурно и монтажниците са го предупредили преди да го сложи там. Не ми отговори на въпроса, защо не си го е монтирал под неговия прозорец сигурно има много основателна причина и единственото възможно място за монтаж е било там.
Кратка версия - не съм съобразил, а и майсторите грам пък не им е пукало къде ще го сложат - нали си тръгват след монтажа ;)
Местенето аз го смятам на 250 лева (120 демонтаж и 130 монтаж). Други идеи да имате :)
Проблемът не е бил духането или шума, защото до преди месец, имаха климатик :)
Доста по-прозаичен - докато си тупат чаршафите през прозореца (при 2 налични тераси), им духа комарника и им го затваря :)
Ако само това е проблема купете комарник щора и полейте примирието :)) :)) :))
Семки ли люпат на тия чаршафи....
Пич, къде ги сметна тез 250лв. направо ме изуми.
Ти целия ли ще го местиш? Трябва да ти смъкнат външното тяло, да преместят стойките, да удължат трабите и да го вържат. За това повече от 100лв няма да ти струва.
Ако на теб или на жена ти ви пречи да си тупате завивките е друг проблем.