Отговор: Помогнете за 12LDC
А лагери на мотора? Или сте го разглобили и сте сигурен, че е само втулката.
Преди време се появи лек пулсиращ звук и разглобихме климатика. Подменихме втулката с някаква друга, но след това при работа това цъкане беше още по неприятно. Пак разглобихме и поставихме старата, защото друга не намерих в бързането. Звукът изчезна напълно и климатикът си работеше почти две години без проблеми. Като развъртахме разглобения двигател не можах да видя или чуя някакъв проблемен звук, но все пак не съм напълно сигурен. Все пак мисля, че проблемът е във втулката. При разглобяването почистих турбината и си мисля, че и това помогна да се пооправи за известно време шумът. Има и друго - звукът идва от лявата страна на климатика, т.е. обратната на мястото на мотора.
Да сте пробвали да гресирате втулката с качествена грес? :)
Не, не сме гресирали, но не съм сигурен, че е решение - не и трайно. Вие кажете, защото го мислех, но ме е шубе.
Казвам - трайно е (кара 3-4 години и повече). Имате ли литиева грес? То дефакто на втулката и няма нищо. :)
Литиевата грес ли е най-добра за втулки?
Просто тази си пасва. Издържа на температура и на обороти. На моите им слагам Castrol и нямам оплаквания от клиенти последните 10 години.
Цитат:
Първоначално публикувано от
JOKVN
Литиевата грес ли е най-добра за втулки?
Не. Синтетичната на фесто, за цилиндри. Не се окислява. Преди употреба, втулката се измива с разтворител от старата смазка.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
И все пак някаква идея за втулка? Ако не намеря ще пробвам и с гресиране, разбира се, то друго не остава. А лагери за мотора дали се намират - какви, от къде?
Naco-baco, имам още някоя и друга втулка за подаряване...[emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Ivan74, не разбрах дали се шегуваш или наистина имаш. Иначе идеята ми беше да разбера от къде да си купя, защо сам не намерих никъде.
Имам разбира се, няма шега. Изпрати данни на лично.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Колеги, сдобих се втулка благодарение на Ivan74. Желая му здраве и успехи! Като приключа с ремонта ще дам отзиви, но това ще е след празниците. Весела Коледа на всички!
Иван е помогнал на доста хора във форума с части през годините.Вероятно и на много извън форума.Респект.:thumbup