1 Прикачен файл(ове)
fudjitsu general серия LTCB NORDIC
Здравейте колеги ,
след дълго обикаляне и търсене на подходящ климатик за отопление за гр.Русе се спрях на модела ASHG14LTCB / AOHG14LTCN на Фуджитсу - Дженерал / на капака и външното тяло пише Дженерал /.
Поразрових се по сайтове и изтеглих сервизното ръководство на тази машина.
Въпросът ми към Вас колеги е : посочената консумация в таблицата / режим отопление и максимална скорост на вентилатора на вътрешното тяло / , реална ли е ???
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32152&stc=1
Отговор: fudjitsu general серия LTCB NORDIC
15,8 m3/min може и да е реална, като пример на 9-ка мицубиши хеви (25zm-s) се посочва около 10m3/min.
Консумацията от 2kW не би трябвало да те притеснява, тя е максималната. С такава консумация ще работи ако се пусне в студена стая и то може би не повече от час.
Прави друго впечатление, че този input power се запазва и при отрицателни температури, щото има модели дето при +7° минават 2,2kW, а при -15° не могат повече от 1,4kW.:)
Ivo208, в какво помещение ще монтирате машината? 14LMCB също е доста добър. Виждал съм го наживо как работи. Честно казано, вътрешното на LMC, в аспект направление на потока, ми харесва много повече от това на LT, нищо че е "по-ниския клас".
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете
цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
35 м2 90 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
ΠBЦ двoeн cтъĸлoпaĸeт, KA + четири сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
13 м 2 от западната / външна стена - общо за двете стаи / . Западната стена е с външна изолация .
· изложение нa пoмeщeниeтo;
западно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa
последен етаж / двете стаи са с окачени тавани
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo-
xoл и cпaлня с преходна врата
· в ĸъщa или aпapтaмeнт
апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
Русе
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
25/25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн,
Има на таваните и на двете / окачени тавани /
Само на западната външна стена има външна топлинна изолация 10 см стиропор
Другите са вътрешни без изолация.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Един LCD компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
С монтаж 3500 лв.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
-17 / 38
А да, Вие бяхте със "сложното" помещение. Аз бих монтирал 2бр. 09LTC (ненордик) или 2бр. 09LMCB. Иначе, 14LMCB няма да се справи по-зле, спрямо 14LTCN, във вашите условия. Поне според мен.
П.п. И аз живея до р. Дунав. Въпросното 14lMCB работи в квадратура като Вашата, преходно помещение, със свод, само че в къща. Справя се без проблеми.
Не мисля, че нужно да се пуска нова тема.
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk