Проблем с климатик Fuji Electric RSG12LMCA
Имам следния проблем с климатик Fuji Electric RSG12LMCA. Плоскостите, които регулират посоката на въздушния поток (т.нар. жалузи, според терминологията на климатиците), позволяват регулация в 7 позиции. На системно ниво обаче е заложено, че след точно 30 минути те се връщат в стандартно положение. Заради разположението на работното ми място ме устройват единствено позицията, насочена към пода - и пренагласянето на жалузите на всеки 30 минути е преодолимо, но дразнещо смущение в продължението на нормалния работния ден.
Има ли решение този проблем, различно от смяната на конкретния климатик като цяло?
Линк към конкретния модел: https://fujielectric.bg/en/inverter-...rsg12lmca.html
Линк към потребителско ръководство, където на стр. 3 е описано в прав текст, че 30-минутното позициониране е нарочен ефект (и уви напълно в мой ущърб): https://www.viclima.bg/wp-content/up...5/fujilmca.pdf
Отговор: Проблем с климатик Fuji Electric RSG12LMCA
Софтуерно е заложено в режим охлаждане, клапите да стоят във хоризонтално положение за да не се образува конденз по тях.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Купете си дефлетор за климатик и с него ще можете да насочвате въздушната струя от вътрешното тяло където желаете, като във вашия случай ще можете да насочите въздушната струя да духа надолу към пода без да сваляте жалюзите в долно положение през 30 минути.
Благодаря за бързия отговор. Възможно ли е заложеното в софтуера да се промени? И ако да, крайно противопоказно ли е това за климатика? Разбирам, че е направено с умисъл - но реалността е, че просто ще ги поставям в същото положение десетки пъти на ден с дистанционното...
Редакция: Сега виждам, че има нов коментар. Ще проуча предложеното решение чрез дефлектор!
врътни ги на ръка и не се занимавай .. софтуерно решение няма