Въпрос за Fujitsu General ASHG12KGTA
Здравейте, имам въпросния климатик от няколко години и като цяло съм доволен от работата му. За съжаление обаче преди една седмица изведнъж спря да духа без значение от режима. Външното тяло развърта, в момента в който се очаква да започне да духа премигват индикаторите и спира. Дойдоха от сервиза и по броя на премигванията казаха че е проблем в комуникацията между външното и вътрешното тяло. Но на техника му се стори доста съмнителен шума от работата на външното тяло и го взе да точна диагностика в сервиза. Вчера ми се обадиха и казаха, че е заминал компресора и трябва да се смени. Предложението им беше д го сменят с заместител, марката на който ми се стори че и на човека не му беше много ясна каква е. Даже не можа да ми каже какво производство е. Та сега съм в търсене на подходящ компресор.
Във форума намерих информация за модела на 2 места, като не ми стана много ясно кой от двата е за моя. LG DA092MJB или LG DA102MJC.
Ако някой е наясно моля да ми помогне. Благодаря предварително.
Отговор: Въпрос за Fujitsu General ASHG12KGTA
092 според мен е за 7/9/12, а 102 за 14
https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/...ASYG07KGTA.pdf
страница 3
за правилен компресор защо не попиташ вносителя?
Цитат:
Първоначално публикувано от
zer1420
Здравейте, имам въпросния климатик от няколко години и като цяло съм доволен от работата му. За съжаление обаче преди една седмица изведнъж спря да духа без значение от режима. Външното тяло развърта, в момента в който се очаква да започне да духа премигват индикаторите и спира. Дойдоха от сервиза и по броя на премигванията казаха че е проблем в комуникацията между външното и вътрешното тяло. Но на техника му се стори доста съмнителен шума от работата на външното тяло и го взе да точна диагностика в сервиза. Вчера ми се обадиха и казаха, че е заминал компресора и трябва да се смени. Предложението им беше д го сменят с заместител, марката на който ми се стори че и на човека не му беше много ясна каква е. Даже не можа да ми каже какво производство е. Та сега съм в търсене на подходящ компресор.
Във форума намерих информация за модела на 2 места, като не ми стана много ясно кой от двата е за моя. LG DA092MJB или LG DA102MJC.
Ако някой е наясно моля да ми помогне. Благодаря предварително.
На този модел в последно време масово започнаха да гърмят компресори вследсвтие на блокирал четирипътен вентил. Дори имам случай и платка за разкош. Ремонта и на двете-трите заедно не си заслужава. Практиката за момента е ново външно тяло. Гаранция, че там са оправени нещата няма! За съжаление никога не се знае от един нов модел на пазара какво лайно ще излезне.
Mega
има ли превенция на този проблем?
Предполагам не се знае до кой момент са проблемните и откога евентуално поправените.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zillion
Mega
има ли превенция на този проблем?
Предполагам не се знае до кой момент са проблемните и откога евентуално поправените.
Засега повечето машини са извън гаранция. Това, което колеги споделят е, че в един момент блокира четирипътния, машината спира да дефроства, от там комперсора изгаря, понякога и платка. Още няма засечено дали го има при по-новите модели KGTB. Откога е масово не знам, тази есен при мен започнаха, колеги също изреваха. Да речем 3-4 години от монтажа?
За жалост истината е, че вече като цяло не си заслужава закупуването на скъпа техника от реномирани марки.
С цел да не се разбутва благоденствието на тлъстите инвеститори в марковите стоки не се предлага нищо повече от това което се предлага в обикновените Китайски стоки.
Обаче на тройна цена. За да може Алчните инвеститори с дебели гуши да лапат по много.
Империализъм. :thumbdn:
mimojef - това е обективната истина, но масовката няма да те разбере.
Темата по себе си се изчерпа, след като на потребтеля който я създаде се даде точна информация. Всичко останало може да бъде обсъждано в други теми съзадедни за целта.
Благодаря на всички за помощта.
Някой запознат ли е дали проблема на KGT Серията е отстранен при модела KGTF