Fujitsu ASYG 12 LUCA - проблем с дистанционно
Здравейте!
Fujitsu ASYG 12 LUCA
Проблемът е следния: На екрана на дистанционното се показва САМО час, изчезнаха другите символи - режим, температура, степен вентилатор...
Съответно не издава команди към климатика, тествах с камерата на телефона. Единствената команда, която подава (светва диода в камерата)и се възприема от климатика е, когато настроя деня и часа и дам "send".
Смених батериите, ресетнах дистанционното - няма промяна.
От смартфон апликация за дистанционо климатикът си приема команди.
Не мога да приложа снимки сега (на работа съм)
Дистанционното е оригиналното си с климатика и за 10г. не е имало проблем.
https://klimatici-ood.com/instrukcii...imatik-fujitsu
Моля за насоки!
Поздрави!
Отговор: Fujitsu ASYG 12 LUCA - проблем с дистанционно
Батерии.
п.с.Не видях, че сте ги сменили, извинете ме!
Някой да си е играл с дистанционното или с приложението?
Предполагам е оригиналното?
Има ли някакво кодове за грешки в приложението или светещи индикатори на вътрешното тяло?
Проверете настройките в самото приложение - за него също трябва да има някакво упътване!
Вероятно има задействано някакво заключване / защита от деца. В описанията, на които попаднах нищо не е написано по въпроса.
Потърсете в оригиналните ръководства, някъде по корпуса на самото дистанционно или под капака на самата машина за указания.
Би трябвало да е някаква комбинация от бутони.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Някой да си е играл с дистанционното или с приложението?
Предполагам е оригиналното?
Има ли някакво кодове за грешки в приложението или светещи индикатори на вътрешното тяло?
Проверете настройките в самото приложение - за него също трябва да има някакво упътване!
Вероятно има задействано някакво заключване / защита от деца. В описанията, на които попаднах нищо не е написано по въпроса.
Потърсете в оригиналните ръководства, някъде по корпуса на самото дистанционно или под капака на самата машина за указания.
Би трябвало да е някаква комбинация от бутони.
Успех!
Никой не е пипал дистанционното 3 дни, не бяхме вкъщи. Оригиналното си е, с климатика.
Приложението не е нищо специално, Mi remote, на телефон Redmi 9t. Снощи го ползвах за пръв път, когато забелязах проблема.
Нищо не свети, няма кодове. Зелената лампичка си свети постоянно и си примигва при приемане на команда(от телефона) Така е нормално. При проблем и при дефрост мига.
Извадил съм батериите, дано се освести. Ще пробвам и да изключа климатика от захранване.
Други идеи?:)
Изключване от захранването е добра идея.
Да прочетете упътването. Reset след смяна на батериите.
Да пробвате с друго съвместимо дистанционно на General Fujitsu. Все някой познат или комшия ще има такава машина.
Приложението няма значение на какъв телефон е. По-важното е какви настройки и особено ограничения позволява.
Телефонът управлява през Wi-Fi модула, не с IR.
Има и разни функции за управление от дистанционното на до 4 отделни вътрешни тела с отделна кодировка за всяко, тестов режим на климатика и т.н.
Ама едва ли причината е в климатика, след като самото дистанционно не реагира на командите.
1 Прикачен файл(ове)
Гена, Гена…
Редми си имат IR излъчвател и собствено приложение.
Сега съм с 10Т, докато оправят моя.
Та проблема най-вероятно си е в оригиналното дистанционно.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42471&stc=1
Благодаря за инфото!
Няма как да зная кои марки/ модели имат IR tranceiver. Както и приложенията към тях.
Особено, ако никога не съм ползвал и няма да ползвам съответно устройство...
Едва ли има телефон с tranSceiver. С IR transmitter има доста..
Аз пък имам три работещи апарата. Като всички имат пълноценен IR transceiver.
Ама темата не е кой какви телефони ползва и какви са им функциите, нали?