Haier HSU-10HM03(B) - за части
Здравейте,климатика ми се прецака ,от ройал казаха компресор,не че им вярвам много ама не ми се дават 680 лв!
проблема че светят лампи power и timer.ето линк към темата
http://www.tehcomservis.com/forum/to...um=2&topic=121
АКО МОГА ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН НАКОМУ ДА СВИРКА!!!!!
Ако има колега който да иска да го погледне и да го оправи ок ,платките работят
това е .:beer:
Re: HAIER HSU-10HM03(B) За части
Взимаш 3 броя ел.нагреватели за печка, връзваш ги на звезда и ги бодваш на местото на компресора. Ако "огрее", компресора е "чао" и го махай целия климатик, в обратния случай проблема е преди компресора. Успех!
:ole
Ще ми е приятно да почерпя,много ми хареса идеята!!!
Може и да ти е смешно, ама доста от фирмите за ремонт, точно така ги тестват :cowboy:
Баф' маа му.....
нема ли за вас ампер-клещи :016: :016: :016: :016:
Re:Haier HSU-10HM03(B) - за части
Здравейте, знам че тук не е тема за продажби . Но някои може ли да ми помогне продавам климатик Haier HSU-12H03(DB) Invertor, произведен е 2006г; с изгорял компресор. Цената е 250лв.
За подобни пари се продават климите втора употреба от по-ниския клас,но с работещ компресор. На тази цена никой няма да ти обърне внимание.
Точно това нещо и с работещ компресор не ти го искам камо ли да го предложа на познат..забрави...
А ако цената се намали на 150лв. за климатик Haier HSU-12H03(DB) Invertor, произведен е 2006г; с изгорял компресор. Тъй като не знам как вървят и затова го предложих на явно високата цена от 250лв. :)
Нов компресор иверторен ТОШИБА DA108X1C на R410 12000бту е 734лв.
Да използвам темата, че имам същия климатик с подобен проблем.
При включване на "топло" външният вентилатор се включва, компресорът плавно започва да набира обороти и си бръмчи, но без значение колко време е включен така, вентилаторът на вътрешното тяло изобщо не тръгва. Никакви индикации не мигат. Тръбите, които излизат от външното тяло не се загряват, а компресорът доста загрява.
Идва техник от фирма, която принципно не се занимава с Хайери; вакуумира, допълва с фреон, мери налягания и каза, че компресорът е заминал. Не е отварял външното тяло.
Проблемът е, че климатикът работи нормално няколко дни след горната интервенция, и сега се държи по същия начин, както преди това.
Та въпроса ми е възможно ли е проблемът да е в нещо различно от компресора ; струва ли си да търся фирменият сервиз (Роял) , или да го махам и да купувам нов ? :081: :081: :081:
Ако климатика не е продаден искам да го купя.На моя му прецакаха електрониката.Или ако някой търси компресор за модела мога да му го дам с външното тяло.