Haier HSU-12HM03 (B) - Спешно проблем
От тази вечер нещо климатика не работи. Профилактика е правена скоро преди 3-4 месеца(Юли или Август). При включване на климатика светва диода за Power, но за Run(зеления) почва да мига и Power изгася, като остава само Run да мига.
Какъв може да е проблема. В книжката за инструкции за употреба не пише нищо за това или нещо подобно.
Отговор: Haier HSU-12HM03 (B) - Спешно проблем
До колкото видях е инвертор. За този модел мигането само на RUN означава грешка в комуникацията между двете тела. Трябва да се отвори външното и да се види външната платка жива ли е, тя също трябва да има самодиагностика, да си казва какво и е. Може от токов удар, повреден инверторен модул или отпътувал компресор.
Обадихме се на фирмата, от кяото купихме климатика. Казаха ни, че трябва да рестартираме климатика като се изключи от мрежата и се включи на ново. Няма проблеми вече.
Мерси все пак, за отговора :)
Колеги, трябва ми дъмп за 93С46 за вътрешна платка за Haier HSU-12HM03 (B) (този с окото).
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobikolev
Колеги, трябва ми дъмп за 93С46 за вътрешна платка за Haier HSU-12HM03 (B) (този с окото).
Какъв е проблема? Това е може би най-здравия модел на марката:confused:
Липса на комуникация - връзката м-у вътрешно и външно тяло или електронните платки.
- - - - - - - - - -
Дава грешка еепром, а чипа нито се чете , нито се записва , затова ми трябва дъмп , за да запиша нов чип 93С46.