Климатик Haier HSU-12H03(DB) - * не тръгва
Здравейте, Имам въпросния климатик Haier HSU-12H03(DB), до вчера работеше като "луд" но вече спря, почти на 9 години е !
проблема е следния ... външното тяло Не тръгва, пускам климатика след няколко секунди от Вътрешното тяло се чува едно изключване "цък" и диода OPERATE мига 30 пъти и ... това е,
Чета във форума .. за друг диод на външното ТЯЛо Не` знам къде да го търся !!!
според таблицата за грешки на диод OPERATE . мига другите два не светят: става въпрос за вътрешен датчик на тялото !! ТАКА ли е??
Моля за помощ какво да правя ..
Има ли някой да му разбира за Варна? :confused:
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Климатик Haier HSU-12H03(DB) - * не тръгва
По скоро е гръмнал IPM модула които все пак учудващо дълго е изкарал. Прикачен файл 7954
Благодаря за бързия отговор, дано да е` той.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Веселка Атмаджова
Благодаря за бързия отговор, дано да е` той.
защо се радваш толкова? Подмяната му е около 180лв, като след подманата му обикновенно си заминава и компресора за отрицателно време, което означава че климатика е пътник за съжаление
E` това Не го знаех .. Стига Де ... нов . 180лв. по добре отколкото 1300лв. за нов, ама ако ще ми изгаря и компресора после нещо не си оправдава смяната !!
ако ще ми изгаря и компресора после нещо не си оправдава смяната !![/QUOTE]
За това става на въпрос:cry:
Тази грешка я дават за окъсил температурен датчик на вътрешният топлообменник.
Компресорите много рядко "изгарят" електрически повечето дефектират механично. Доста Хаери съм сменил модулите и до сега никой не ме е потърсил повторно за някъв проблем.
Вален1 грешиш индикаторите когато са бели значи светят а черни не, което те подвежда за грешката.
И` Аз така го чета в таблицата за грешки.. ама тук във форума казват, че е IPM модул.. Викнах един уж.. майстор гледа гледа И.. нищо стигна до извода, че е модула .. ама и той не беше сигурен. Аз му казах какво ми отговориха тук. във форума и той на бързо се съгласи ..И сега ще го поръчва .. ама БИЛ много стар Климатика и` не се знае дали ще го нари .. така му казали .......Вярно ли е това, че ги няма тези модули за този модел ??
- - - Обновено - - -
Вярно ли е това, че ги няма тези модули за този модел ??
Търси си свесна фирма тоя "май"стор го зарежи.
Цитат:
Веселка Атмаджова
Здравейте, Имам въпросния климатик Haier HSU-12H03(DB), до вчера работеше като "луд" но вече спря, почти на 9 години е !
проблема е следния ... външното тяло Не тръгва, пускам климатика след няколко секунди от Вътрешното тяло се чува едно изключване "цък" и диода OPERATE мига 30 пъти и ... това е,
Чета във форума .. за друг диод на външното ТЯЛо Не` знам къде да го търся !!!
според таблицата за грешки на диод OPERATE . мига другите два не светят: става въпрос за вътрешен датчик на тялото !! ТАКА ли е??
Моля за помощ какво да правя ..
Има ли някой да му разбира за Варна? :confused:
Ако не си намерил драсни 1 ред или званни на телефон и ще го огледам и поправя:ole
Климатика ми работи :ole Горещо препоръчвам майстора който ми Го поправи :yahoo:
Ами честито дано искара още толкова .В по старите модели ползват изцяло японски компресори и електроника.
Цитат:
turboie
изцяло японски компресори и електроника.
Не бих казал, че е точно така...
Цитат:
Веселка Атмаджова
Климатика ми работи :ole Горещо препоръчвам майстора който ми Го поправи :yahoo:
радвам се,че сте доволни.ползвайте го със здраве:rolleyes: