Отговор: HSU-12HN03 ДУХА СТУДЕНО
Тоя Haier го дават да е единичен сплит и никъде не го дават да е мултисплит, вероятно поради малката мощност, все пак е конвенционална 12-ка. Това някаква самоделка ли е?
Не знам, заварено положение. Все пак си работеха и двете до вчера. Зора би трябвало да е отвън при компресора, а той е ок.
Нещо във вътрешното тяло се прецака и искам да разбера какво.
Re: HSU-12HN03 ДУХА СТУДЕНО
Най-вероятно е самоделка и най-вероятно проблема е възникнал, защото си завъртял някой от щепсълите на двете вътрешни тела, ако са направени двете да се включват по отделно.
Отговор: Re: HSU-12HN03 ДУХА СТУДЕНО
По отделно се включват защото са в отделни стаи, но не са със щепсели, а с розетки и няма как да се завъртят. А и аз не съм пипал нищо. Както си работеше и изгоря бушона и така.
При хаера има модели със импулсно захранване на вътрешното и се случва да изгори.
Отговор: Re: HSU-12HN03 ДУХА СТУДЕНО
Въпросът е решен - счупена ос на компресора. Работата отива към нов климатик.
Е такава диагноза не бях срещал. Сигурно сервиза имат рентген щом са видели счупената ос и изглежда тоя модел е с два компресора щом другия работи.
.
Видели са го, че нищо не разбира, а пък и изглежда не им се е занимавало, взели са му набързо парите за прегледа и дим да ги няма. То и климатика не е нещо кой знае какво, че да плачем за него.
:confused:
- - - Обновено - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
zvqara
:confused:
и как се чупи ос на компресор от изгорял бушон:yikes
Извинявам се, подал съм погрешна информация. Оказа се, че не е мултисплит, има си две външни тела, но едното е сложено на такова място, че не се забелязва веднага, а аз толкова и съм се заглеждал. Между другото съм от 2 месеца в този апартамент, та затова..
Относно счупената ос - дойде човека, пусна го и се чу едно гадно бррррр за 2-3 сек, след малко пак и т.н. Обясни ми, че компресорът бил роторен и при счупена ос роторът задира, мъчи се да завърти, но не може, вследствие на което протича много силен ток и затова е гръмнал бушонът. А иначе не ми все и стотинка, оказа се, че се познаваме.
Това брррррр не е основание да се даде такова заключение. Преди да дам заключение за повреден компресор меря ток капацитет на пусковия кондензатор и проба с нов чак тогава бих казал че дефекта е компресора. Вярвай ми карали са ми климатик които са го подменили с нов само заради един двоен пусков кондензатор. Така че само по това което се чуло ясно ми е какъв май-стор е.
Пропуснах да кажа, че смени кондензатора първо с един 60mf и после с 100 mf и нямаше промяна.
Е така съм съглаен за диагностиката:thumbup: