Проблем с вътрешно тяло HAIR
Здравейте колеги :) ,проблемът ми е следния:
Преди време закупих доста изгодно ново вътрешно тяло от Hair HSU-22HD03 с идеята през него да пусна вода от парното.Вчера реших,че е крайно време да го поставя,свързах входящата вода откъм тръбата за ниското,свързах захранването на клемореда (съответно на 1-L,2-N ),включих го на режим вентилатор,започна да духа доста горещо но след 5 минути скороста на вентилатора спря и започна да мига зелена лампа OPERATION :(.След като го рестартирам чрез захранването започва да работи но отново за около 5 минути.... предполагам че можеби търси някаква комуникация с платката на външното тяло.Ако някой има решение (как да го излъжа) моля да сподели... :)
Отговор: Проблем с вътрешно тяло HAIR
избрал ли си FAN от дистанционното ?
Сигурен ли си че е 22HD03 ? - според сервизното на 22 - захранването се подава на външното тяло.
Направи някоя снимка на изводите и към платката.
Пусни го на вентилатор когато водата е спряна и студена - работи ли над 10 минути?.
Датчиците на местата ли са? Нещо махано по платката?
Ами от инверторен модел вътрешно няма да работи защото електрониката си комуникира с външната и няма ли връзка спира да работи дори и на режим вентилация.
1 Прикачен файл(ове)
Значи със сигурност модела е HSU-22HD03 ,снимка не успях да направя но го тествах при студена вода в системата-резултата е същия... всички датчици са на мястото си,пускам го само на режим FAN.Захранването трябва да е на външното тяло но аз гледах някаква схема каъде отива захранването и на вътрешното му подадох само фаза и нула на 1 и 2(явно съм фи олучил щом стартира).Качвам схема с клеморедите ако мога да ви ориентирам поне малко.... :) Прикачен файл 11984
Съмнява ме че от дистанционното (включен) няма да го подкараш. По-скоро само вентилатора ако се подкара през термостат.
Колко кабела отиват към мотора на вентилатора 3+3 ?