Haier HSU-09H03 (BP)1 - изгорял компресор
Здравейте,на нашите е изгорял компресора на въпросният климатик,за нов компресор искат 400+ лв,тази цена нормална ли е за климатик на 7-8 години? има ли вариант да се рециклира старият или съвместимост с други компресори..общо взето климатика за Надин ли е или може да се съживи с някакъв по-евтин вариант от 400лв :) ?
Евентуално някъде в Пловдив да изкупуват стари развалени климатици?
Отговор: Haier HSU-09H03 (BP)1 - изгорял компресор
Цитат:
Първоначално публикувано от
kiril30
Здравейте,на нашите е изгорял компресора на въпросният климатик,за нов компресор искат 400+ лв,тази цена нормална ли е за климатик на 7-8 години? има ли вариант да се рециклира старият или съвместимост с други компресори..общо взето климатика за Надин ли е или може да се съживи с някакъв по-евтин вариант от 400лв :) ?
Евентуално някъде в Пловдив да изкупуват стари развалени климатици?
И на мен ми искат 800лв. за ремонт на кола на 15 години. Ама е нормално като се замислиш.
Бях тръгнал да пиша по-дълъг отговор, но се отказах. С две думи - нормална е цената, климатика е за Надин.
ами и аз за Надин се ориентирах,ама си викам първо да питам :)...все си мислех,че тоя Хайер е нисък клас и съответно и частите би трябвало да са евтини ама май не е така :)
@офф тея 800 да не караш мерцедес :)?
Ми дори 100лв. да е компресора. Източване на фреона, демонтаж, ремонт, монтаж, филтър (който се премахва в последствие), транспортни разходи 4х, нов фреон R22 /безценен!/... 140лв. печалба от всичкия този чанч.
П.С. И трабант да карам - разходите за труд са си толкова, дори да са крадени частите :)
Гарантирано на 100% ли е проблема в компресора?
Цитат:
Aleksandars
Гарантирано на 100% ли е проблема в компресора?
да,поне фирмата,която е идвала това е казала.
Това не гарантира нищо...Според мен е добре да има и второ мнение.
Здравейте, търся работеща вътрешна платка от същия модел. Ако някой има моля да ми пише на лични.
По принцип, новите климатици имат система за само диагностика, и обикновено като не тръгват изплюват грешка някаква :)
Ако е инвертор, единственият начин да пробваш дали е от компресора или от ГБТ-то е да включиш работещ компресор, да видиш дали ще завърти..
естествено без да махаш другият от мястото му..
Ако нямаш оборотен, много скъпа проверка, другият начин е да включиш по мощна трифазна перка :( ама електрониката мери тока, и ако не е в границите на нормалното за нея ще тръгне и ще изплюе грешка..
като цяло мога да закюча, че май не е за потребителя тая работа.. :confused::cool:
Цитат:
Trayan Savov
като цяло мога да закюча, че май не е за потребителя тая работа.. :confused::cool:
Като цяло да заключа, че отговаряш на въпрос отпреди 6 години...
Освен ако нямаш вътрешна платка за frick.