Проблем с климатик Haier AS24GF3H
Здравейте,
Климатикът охлажда и отоплява две малки стаи (около 30кв.) и до момента не съм имала проблем. От скоро забелязах, че когато е включен на охлаждане, върху тръбата, която е между вътрешното и външното тяло, се появяват капчици вода, като днес видях, че на места тръбата се е заскрежила, това на какво може да се дължи? Температурата, на която го пускам е 22-24 градуса. Благодаря.
Отговор: Проблем с климатик Haier AS24GF3H
Не би трябвало да заскрежава, моето скромно мнение на любител е-намалял хладилен агент. Надявам се да не съм прав. По-добре се обадете на сервиз да го прегледат. Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от
frick
Филтрите чистени ли са?
От мръсни филтри намаля дебита на въздуха,но тук проблема е скреж по медната тръба :)
и аз залагам на намалял хладилен агент.
И при двата случая скрежасва.
При намалял фреон, подаващата.
При мръсни филтри, връщащата.
Машина 24-ка, в 15 квадрата стайче, макар и свързано с друго подобно? Ако в него не е монтиран някаой от сървърите на Гугъл, би трябвало машината да охлажда здраво,, даже и без фреон :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Машина 24-ка, в 15 квадрата стайче, макар и свързано с друго подобно? Ако в него не е монтиран някаой от сървърите на Гугъл, би трябвало машината да охлажда здраво,, даже и без фреон :))
Не е лъжа.:BigGrin
Не са чистени, понеделник ще дойдат от сервиза да го погледнат + профилактика, просто ми беше интересно каква може да е причината за заскрежаването. Благодаря за отговорите. :)
Филтрите се чистят/мият/ поне веднъж месечно. Като дойдат от фирмата да Ви ги измият гледайте и ако трябва питайте, за да можете сама да си ги миете занапред. Не е сложно. Чистите филтри са много важни за добрата работа на климатика.
Здравейте,
От фирмата днес дойдоха и казаха, че понеже тръбите са вътре било нормално да се получава такъв кондез (тръбният път е около 4м.) и ако искам да го избегна, варианта е да сложа по-дебела изолация.