Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL
здравейте купих си GRee Soyal от 1 пловсивска фирма . момщетата дойдоха направиха монтаж всичко точно .чисто . вакумираха 15 минути системата преди да пуснат фреона . нооо този климатик някакси духа хладко няма го този студ дори и н атурбо режим . стаята е 6.3 метра на 3,4 бе 20 квадрата да е . не го усещам да духа студено . някак си е мек студа . така ли работят тези климатици търся мнение . иии нещо друго при монтажа собственика на фирмата (той беше един от хората при монтажа ) като пусна климатика нещо настройваше с дистанционното 17-17.5 градуса нагоре надоло изключваше щепсела и пак отначало . но работата май не му се получи след няколко опита ми каза не гледай колко градуса пише на климатика важно е как се чувстваш добре . и си тръгнаха . но климатика ми не духа така студено както други климатици . да н еби да е малко фреона . тръбния път ми е 2 метра и 50 сантиметра
Взел си инверторен климатик ,а не конвенционален.Нормално е да работи по този начин.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jijigali123
здравейте купих си GRee Soyal от 1 пловсивска фирма . момщетата дойдоха направиха монтаж всичко точно .чисто . вакумираха 15 минути системата преди да пуснат фреона . нооо този климатик някакси духа хладко няма го този студ дори и н атурбо режим . стаята е 6.3 метра на 3,4 бе 20 квадрата да е . не го усещам да духа студено . някак си е мек студа . така ли работят тези климатици търся мнение . иии нещо друго при монтажа собственика на фирмата (той беше един от хората при монтажа ) като пусна климатика нещо настройваше с дистанционното 17-17.5 градуса нагоре надоло изключваше щепсела и пак отначало . но работата май не му се получи след няколко опита ми каза не гледай колко градуса пише на климатика важно е как се чувстваш добре . и си тръгнаха . но климатика ми не духа така студено както други климатици . да н еби да е малко фреона . тръбния път ми е 2 метра и 50 сантиметра
Здравей. Няма начин да не духа зверската студ. При мен същият модел и по същото време на годината някъде беше монтиран и при задаване на 17 градуса на 5-6 степен на духане, също около 20 кв. стана хладилник за отрицателно време. Духаше зверски студ. Мога да го опиша всякак, но "мек" не ми се връзва. В момента работи на студ, но зададен на 26 градуса и степен 3 на духане, защото пак в хола става хладилник или поне за семейството е некомфортно. Отворени са всички врати и охлажда още две стаи + антре. Просто не ми се връзва това, което казваш. Изключи го от тока и пак го включи. Забий му 20 гр. и турбото. Ако и тогава не усетиш Сибир вкъщи, викай техниците.
Колкото до това с включването и изключването - правили са задължителната (вече) настройка за режим отопление на климатикът, тъй като в този режим работеше меко казано неадекватно. Същата настройка беше пратена официално от Грий до всички дистрибутори при нови инсталации. При правилното случване на въпросната настройка, дисплеят на вътрешното тяло трябва да покаже цифрата 3. Ако не я е показало, значи монтажниците не са направили абсолютно нищо. Но пак подчертавам, че тези неволи тръгнаха през периода на отопление. Лятото, без тази настройка, при охлаждане с този климатик не съм имал никакви проблеми. Дори и в момента лади, та се кине.
За любителите на ватовете - тръгва на 600 към 17:00 часа, пада на 330 и се кроти на 150-170 през повечето време вечер. Сутрин бичи на 90-100 вата.
Здравейте в момента ремонтирам апартамент. Гледам различни модели климатици за стаите и се насочих към Soyal 18-ка за всекидневната. Всекидневната е 32кв.м2 2.5м височина. Апартамента е тухлен, 1-ви етаж с южно изложение. Смених дограмата с 4сезона 36мм. стъклопакет. Ще поставя подова изолация fibran xps и външна стиропор. За тавана ще има гипсокартон и вата. На доста места четох, че модела е хиперинвертор на други пише, че е просто инвертор. Доста други теми изчетох и останах с впечатление, че не сложа ли някой модел на mitsubishi heavy за 4-5к. лв. няма как да очаквам нормални сметки за ток. Благодаря за отделеното внимание.
При тези условия и с новата цена на тази 18-ка, си е направо кощунство да се спрете на нея. За същия бюджет има в пъти по добри варианти.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
При тези условия и с новата цена на тази 18-ка, си е направо кощунство да се спрете на нея. За същия бюджет има в пъти по добри варианти.
Да разбирам, затова пиша, какво можете да предложите като варианти.
Прехвърлете въпроса си с подробна информация за помещението в темата за избор на климатизатор.
Здравейте, някой има ли проблем със свързването на Soyal-а към новият ъпдейт на приложението? Рутерът ми автоматично разпределя сигнала 2.4 или 5.0 Ghz...Не става.....Изключих 5.0 GHz мрежата...и пак не става....Други с подобен проблем?
*Свързах ги с 300 зора!