Страница 35 от 37 ПърваПърва ... 253334353637 ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 548

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021
    Мнения
    38
    #511

    Отговор: Re: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Като за начало светва сигнала за изключен климатик заедно с градусите и спира вентилатора на вътрешното тяло и не на последно място изпуфтява .А иначе ще се опитам да отговоря на колегата. Много зависи от монтажа 12ката ми въпреки ,че е много по натоварена тъй като е на тераса на завет и под сушина много рядко дефрост-ва . Последите 3/4 дена съм видял 1 иначе във влажно време около 0гр 3/4 на ден. Но пак казвам не спя при него нз вечер дали няма. Иначе 9ката по 3/4 на денонощие, но ми прави впечатление че са по чести в тих режим нямам идея защо.Почти винаги в рамките на час след смяна от тих на друг режим пуска по един 2/3 минутен.Такива са ми вчечатленията засега да кажат и колегите как е при тях.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Мнения
    15
    #512

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Колеги, след като мина известно време с проблемът на Сояла за on/off-а без да си прави реално градусите на колко + градуса(+1, +2, +3) ги държите според инструкциите, които дадоха тогава от производителя?

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #513

    Wink Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от Maldin1 Виж публикацията
    Колеги, след като мина известно време с проблемът на Сояла за on/off-а без да си прави реално градусите на колко + градуса(+1, +2, +3) ги държите според инструкциите, които дадоха тогава от производителя?
    Аз моите ги държа на 21 22 градуса, а в помещенията си поддържат горе долу такава температура, като ако качат с повече от градус два може да се изключат от време на време, но много рядко. Тъй като техниците идваха да ми монтират и подовотo gree, им казах за настройките и те казаха, че знаят за това и уж са ги били направили и на двата климатика, но на този в хола не бяха сигурни дали е изписало 3, но на този в детската със сигурност е станало. Ясно защо той си работеше много добре от началото, а явно на този в хола не са успели да го направят.
    Иначе този подовия и той работи леко шашаво, вдига зададената температура, изключва се и се успива (като Soyal-a в хола преди настройките). Трябва в стаята температурата да падне с градус и половина два от зададената за да тръгне или да се вдигне с градус температурата за да се събуди. За съжаление при него настройките на Soyala не стават. Сега му активирах I Feel функцията да видим как ще е с нея. Ако някой е срещал подобни настройки за подово gree ще се радвам да сподели

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #514

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Да споделя впечатления от почти 2 пълни седмици работа на Soyal-те. След направената настройка съм супер доволен. Поддържат много добре зададенаата температура и много рядко се изключват. И двата ги държа през деня на 1 или 2ра степен на вентиалтора защото искам да ми е тихо и комфортно. И двата вече са на 300 часа откакто им включих ватметрите. Климатикът в хола е консумирал общо 153 kWh за 300 часа или 510 W на час средно. Този в детската е с показания 112 kWh за 300 часа - т.е. 373W/час средна консумация. Предвид това, че тези дни бяха и най-студените от зимния период до сега...съм повече от доволен.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #515

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Здравейте, колеги! Айде и аз да се включа с някакво обобщение за 4 месечната експлоатация на Soyal-ката вкъщи.

    ВИДЕО - <strong>https://youtu.be/AOkLOgqRbUU

    Здравейте на всички! 4 месеца вече в режим на отопление. След направена препоръчителна настройка от Gree България. Максимална отрицателна температура от -10 гр. в рамките на около седмица... е време за някакви обобщения за работата на климатика.


    Първо - доволни сме. Напълно ли - не, разбира се. Недоволството идва само от фактите в следващия абзац от коментара. Доволни сме, защото бяхме на топло. Ама идеално топло, както миналата година с евтиния Самсунг от Метро не бяхме. Настроен на определени градуси, Soyal-ът винаги държи +3 гр. отгоре. Основно го държим на 20-22 градуса. Продължавам с положителните неща - за 4 месеца, дали направи 6-7 дефроста този климатик? Да ги сложим и 10, макар да си бях вкъщи през повечето време и да го наблюдавах много добре. При минусовите температури, чух вече външното тяло. Усещаше се яко бачкане, но нищо кой знае какво като шум, което да дразни или прави голямо впечатление. Не видях външното тяло никога обледено, дори и при висока влажност. При -10 видях работа на 1300 вата. Да, това очевидно не е икономичен климатик, според стандартите на много хора, които споделят разхода си тук. Отоплявахме 2 стаи, като в едната помагаше още един евтин климатик, който през повечето време беше в дефрост режим и едвам сам държи 20 гр. При положителни температури вън Soyal-ът се кроти на 400… макс 600 вата. Казвам положителни, защото този климатик сякаш рязко вдига разхода под нулата. 1 гр. вън - си работи кротичко. Падне ли -1 забива 700 вата и започва якото горещо. Не, че ще оправдавам климатикът, но определено имам големи топлозагуби с тази тераса и калпава дограма. Както и да е...


    На 5-та степен духане, достига температурата за отрицателно време и работи най-икономично, но и най-некомфортно. Много е силна струята и не е ок. Докато ни няма вкъщи го държим на нея и 20 гр. Вътре държи 24 гр. Като сме си вкъщи го слагаме на 3/4, като спим на нощен или при минусовите вън - на 2 степен, защото ни се налагаше да се спи в същото помещение. На тези степени вече, климатикът си спазва по-адекватно зададените температури. Задаваш 20... държи 20/21 за спане и така. Обаче вдигаше разхода. В най-студените вечери не падаше под 800 вата. Да, етажът е открит, няма изолация, дограмата е средняшка. Под/над нас няма никой, но това беше положението в близо 30 кв. И на 1000 си работкаше бая дълго време. Затова и горе казах, че това не е вашият климатик, ако търсите икономичност. Сметките ми за ток (предвид мораториума) са абсолютно същите като миналата година, с разликата, че вече се стоплихме.


    Това е в общи линии. За парите си (доста под пазарната в момента), мисля че семейството сме доволни. Недейте слагайте 12-ка Soyal в малки помещения. И още един много важен съвет за качествената работа на климатика - на макс 2 седмици, чистете/мийте много добре филтрите (горния голям капак) на вътрешното тяло. Етажът се чисти по два пъти в седмицата, но това не пречи филтрите горе да стават мазало за отрицателно време. Мисля, че казах всичко. Ако се сетя нещо друго, ще го добавя в движение. Успешен февруари! Поздрави на всички!

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    210
    #516

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от presen Виж публикацията
    Здравейте, колеги! Айде и аз да се включа с някакво обобщение за 4 месечната експлоатация на Soyal-ката вкъщи...
    Каква е квадратурата на помещението в което работи?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #517

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    Каква е квадратурата на помещението в което работи?
    Много правилен въпрос.Плюс какви изолации,колко точно на месец и.т.н....Иначе 1000w при не знам ква си температура нищо не говори.Абсолютно нищо.
    И след като държи 3 гр. отгоре 22 да го държите си е множко.Как искаш да не харчи и да кажеш,че не е икономичен?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #518

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Т.е. колега, доколкото разбирам, недоволството е единствено от разхода ? Поне от моята камбанария и при моите характеристики на жилището, по отношение на отоплението и комфорта съм повече от доволен, не знам какво повече мога да желая от климатик в това отношение... в момента е настроен на 21,5 градуса на сайлънт режим, в стаята е 21,9 градуса, а моментния му разход е 380 вата. Аз съм на 2 м от него, топло ми е, а не усещам нито духане, нито шум - чувам само вентилатора на лаптопа и компресора на хладилника, като се включи, но не и климатика. До сега дори и в най-студените дни не ми се е налагало да го пускам над 2-ра степен на вентилатора - предпочитам да ми е комфортно, пред това да е максимално икономичен. Да със сигурност има по-икономични машини, но предвид разликата в цената, не знам дали би се изплатила за по-малко от 6-7 год при сегашните цени на тока.

    Цитат Първоначално публикувано от presen Виж публикацията
    Недейте слагайте 12-ка Soyal в малки помещения.
    Не знам какво е определението за малко помещение, но едната 12-ка е в 16 м2 стая и работи перфектно. През по-голямата част от времето е на 1-ва степен или сайлънт на 21-22 градуса, държи в помещението перманенто около 22 - 22,5 градуса без изобщо да се усеща, че работи и почти не се изключва, а консумацията му през 90% от времето е в диапазона 320-380 вата. Така че при мен си работи чудесно и в сравнително малко помещение.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    81
    #519

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    хаха... Здравейте отново, колеги! Пак някаква полемика е станала и мисля да се включа да внеса малко яснота, по очевидно неясния ми коментар. Първо бърз отговор на въпросите на колегите - 30-32 кв. Никакви изолаци. Когато казвам - никакви, значи никакви. Голяма тераса и по две каси прозорци от по две страни на къщата. Външната изолация е повече от наложителна и мислите ми са насочени само в тази посока. Мда, по едно време на -7 гр. вън, без да се усетим го държахме на 24 гр. и вътре беше 27 гр., разхождайки се по пижами и тениски горе. Леко температурно извращение беше. По принцип не сме топлолюбиви, имахме гости... не знам какво се получи изобщо тогава.

    Така... да е ясно на всички - аз не се оплаквам! Споменавам тези "недостатъци" в консумацията, според мен, защото хората очевидно ги интересува най-вече това - колко точно харчи. Всички, обаче сме наясно, че това са субективни обстоятелства. При мен е така. При вас може да е иначе. Това е всичко. Soyal-чето не си го давам, пък какъвто и сешоар да е на 5-та степен... хаха... До турбото и не припарвам, че там става страшно. Моят личен недостатък, който май е недостатък на повечето климатици - най-икономичен на 5-та степен, а тая степен е мнооого силна за хол 19-20 кв. Пак казвам, според мен!

    Надявам се този път да съм разбран правилно! Едва ли ще имам време за ново включване, тъй че - поздрави на всички!

  12. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #520

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Правилно те разбираме.Ама ти не си писал или не си знаеш месечна консумация на този хладилник и то искаш да топлиш до 27гр.,май всяка сметка под 100 лв. ще трябва енергото да те търси за кражба,а говориш за ''недостатъци''.Как разбра,и с какво сравни?

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково
    Мнения
    300
    #521

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Правилно те разбираме.Ама ти не си писал или не си знаеш месечна консумация на този хладилник и то искаш да топлиш до 27гр.,май всяка сметка под 100 лв. ще трябва енергото да те търси за кражба,а говориш за ''недостатъци''.Как разбра,и с какво сравни?
    Предполагам, ако питаш Алекси, ще цитира сервизното на хипер инвертор и ще бъде прав, както и Пресен. Това за "с какво сравни".
    Четох му мнението снощи още. С нищо не ме подразни и по никой начин не разбрах да се оплаква. Напротив- напълно осъзнава реалността. Просто споделя, човека, та не разбирам нападките към него.

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Много правилен въпрос.Плюс какви изолации,колко точно на месец и.т.н....Иначе 1000w при не знам ква си температура нищо не говори.Абсолютно нищо.
    И след като държи 3 гр. отгоре 22 да го държите си е множко.Как искаш да не харчи и да кажеш,че не е икономичен?
    Ами 1000вата, при посочената Т, за мен означава липса на топлоизолация, както е и посочил.
    Не е писал, че иска да не харчи, а просто е споделил, че машината е по нисък клас, та резонно си похрчва, ама малко отгоре.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,034
    #522

    Re: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Харчи много ток, когато има нужда важното, е че се намери решение на проблема с успиването, и че все пак работи като инвертор и си сваля до към 300 вата което не е чак толкова много за мощна машина като тази. Вътрешното е огромно почти метър дълго с 4 редов топлообемник, външното в задната част е 3 реда отстрани 2, 1кг фреон. Просто не е за малки изолирани помещения.

  16. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #523

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    Предполагам, ако питаш Алекси, ще цитира сервизното на хипер инвертор и ще бъде прав, както и Пресен. Това за "с какво сравни".
    ...а просто е споделил, че машината е по нисък клас, та резонно си похрчва, ама малко отгоре.



    Алекси е прав дори и тогава когато греши.Освен това никога не се спъвам на един камък два пъти и не питам човек на който нямам абсолютно никакво доверие.Дали с право или не няма значение.Като започне да обмисля приказките си-може би,

    Не нападам човека,а казвам ,че от нещата които пише не могат да се направят каквито и да са заключения.
    Освен някои тука,дето техните харчат по 100w,ама за тях си знаем.
    А ти отоплявай това помещаение с машина ''висок клас'' и тогава се изказвай.
    п.с. И как разбра от това което е написал,че много харчи???Дай някоя сметчица как сметна колко точно харчи,колко му е COPа/приема се и SCOP,или като идола си почна да говориш празни лафове?

    п.с. Мога да ти кажа от тези които се занимават професионално 4/5 имена на които бива да обръщаш повече внимание,но това си е твой проблем.А и няма нужда от обсъждане.
    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    ХВътрешното е огромно почти метър дълго с 4 редов топлообемник, външното в задната част е 3 реда отстрани 2, 1кг фреон. Просто не е за малки изолирани помещения.
    А кой е казал,че добра 12 е за малки изолирани помещения?
    Този пост е редактиран от inches9; 02-02-22 в 17:39.

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково
    Мнения
    300
    #524

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    ...
    Въх, не ме разбра сякаш?!!
    Отоплявам с едно Диамантче.
    Имам и начален клас. Имах и "цепеница".
    Отоплявах с дърва.
    Отоплявах с пелети.
    Отоплявах с природен газ.
    Всички възможности са все още налични.
    Сметки вече не правя- достатъчно ми е само да прочета, да погледна...когато е трябвало, съм смятал.
    На идоли не се кланям.
    Човекът съвсем откровено сподели, пък ти......та чак и на мен си го изкарваш.
    Не бъди така лош, моля!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #525

    Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

    Откакто се позатопли Soyal-те започнаха да го карат на изпарения От 1-ви февруари насам 2-те машини са консумирали общо 500 вата на час средно. В стаите не е падало под 22 градуса, през повечето време е 23-24 градуса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Gree GWH12UB
    От KI_YOOU във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 576
    Последно: 26-01-22, 11:02
  2. Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
    От A40 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-21, 01:29
  3. Gree GWH24AAD-K6DNA4A
    От GearBest във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-18, 18:41
  4. GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    От georat във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 63
    Последно: 17-07-18, 11:38
  5. GREE I Crown II GVH24AK-K3DNC6A
    От P.Hristov във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 23-02-17, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе