Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    77
    #1

    Мнение за ПОДОВ КЛИМАТИК Gree GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Здравейте,нямам наблюдения върху марката Gree и точно заради това се обръщам към форума и запознатите с климите на Gree.
    Един познат ми дава посочената машина на цена 1000лв,съвсем малко ползвана и в съчетание с това, че много харесвам подовите машини, искам да дискутираме модела тук със всичките му плюсове и минуси.
    Отдавна се доверявам на експертизата на доста от членовете тук във форума и ще ми е полезно тяхното мнение.

    Поздрави
    Този пост е редактиран от Joro1986; 14-11-21 в 11:07.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    35
    #2

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Здравей,

    Имам горе посоченият модел само че 12 000. Монтиран е преди няколко месеца и имам вече поглед върху работата му.
    Като цяло машината не е лоша, но има няколко недостатъка типични за тази марка.
    Плюсове.


    • Приемлива цена особено ако може да се вземе за посочената от теб сума.
    • Топли добре. Изкарва доста топъл въздух.
    • Има безшумен режим при който вътрешното тяло почти не се чува, обема на въдуха е нисък и е доста приятно / много важно за мен условие/
    • Вътрешното тяло спира работа при достигане на зададените градуси.

    Недостатъци:

    • Външното тяло е шумно. Когато вътрешното е на ниски обороти се чува отчетливо. Има едни метални вибрации и се чува движението на фреона. Не става за спалня.
    • Термостата не е точен. При зададена температура я нахвърля. Всеки път различно някой път с един градус, с два или 3. Все още не мога да разбера каква е логиката на софтуера ако има такава.
    • Това влияе на Хисторезиса и при почивките спи докато температурата не падне с един или два градуса под зададената. Отново няма логика защо е така. Така се получават големи аплитуди и не е много комфортно. Вклювал съм да мери и по дистанционно, но пак е с подобни отклонения.
    • Не е икономичен в сравнение с други ( имам подов тошиба и фуджици). Дават минимим 200-300 вата, но минимума до който е падал е 600 вата. Тоест при включване развърта до към 1200 -1300 вата и после пада като повечето време работи на около 800 вата. Малко преди да изключи пада до към 600. Големите почивки компенсират до някъде, но дневна консумация идва около 12 КВ. Това при температура 23-24 градуса вътре и такущи външни температури. При другите климатици консумацията е 3-4 кв по ниска. Ако термостата работеше добре бих казал че за ценатата климатика ще е супер. Факта, че при теб е по слабият модел би трябвало да имаш 200-300 вата по-ниски конусмации на час и от там днвните да са от порядък на 8-10кв.


    Като цяло това е към момента ако имаш въпроси питай конкретно.

    Поздрави

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    25
    #3

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Здравей.
    И аз нямах наблюдения над марката Gree и наскоро взех един, за да видя що за машини са това и струва ли си сравнително високата цена за китайска марка. Моят не е подов, а стенен и се казва Pular.
    Наблюдавам, че доста от хората тук са писали за температурни амплитуди и чести он-офф режими.
    Към момента нямам много отчетливи впечатления за работата на отопление, защото времето е по-топло от подходящото за изпитване на климатична техника в режим отопление.
    Моят също има тихи режими, също духа достатъчно топло и също влиза в чести он-офф режими към момента. Големи температурни амплитуди засега не наблюдавам, но е вероятно и да се появят.
    По технически характеристики минимумът на компресора му трябва да е 140 вата на отопление. При мен към момента не е спадал под 300-320 вата. Наблюдават се леки вибрации на пластмасата на вътрешното тяло при определени обороти на компресора, но не нещо толкова значимо. Климатикът не е особено удачен избор за спалня, защото нивата на шум на вътрешното тяло в режим на отопление се оказа, че не отговарят на рекламираните (които се отнасяли за режим на охлаждане). Външното тяло работи кадърно, но има далеч по-нереномирани марки климатици, които са значително по-тихи. Засега наблюдавам, че вентилаторът не работи в инверторен режим, което е меко казано тъпо.
    Климатикът не е в никакъв случай лош, но прекалено са се изсилили с агресивния маркетинг.

    Общо взето чакам студа, за да видя какви ще ги върши този китайски преател.
    Този пост е редактиран от Celeronix; 21-11-21 в 10:53.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    36
    #4

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Здравейте,
    да ви попитам справя ли се добре в зимните условия и наистина ли е толкова шумно външното тяло ?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #5

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Цитат Първоначално публикувано от geforce Виж публикацията
    Здравейте,
    да ви попитам справя ли се добре в зимните условия и наистина ли е толкова шумно външното тяло ?
    Здравей, монтираха ми GEH12AA - K6DNA в спалнята и го ползвам вече 2 дена. Трябва да мине още малко време за да придобия по обективни впечатления, но към момента съм с леко смесени чувства. Това, което е описал lycoz бих го потвърдил и аз. Климатикът топли определено. Монтираха ми го при външна температура -7 -8 градуса и в спалнята беше станало ужасно студено. Като го пуснаха на 27 градуса стопли много бързо помещението. От там нататък обаче го оставих на 22 градуса и забелязах, че при достигане на зададената температура се изключва и чака температурата да падне поне с 2 градуса за да се включи отново, което не е особено комфортно.
    По отношение на консумацията - при мен за 40 часа беше общо 15 kWh, предполагам заради дългото спинкане . Иначе при пускане се развърта до 1100 W след което пада на около 800 и се закротва на около 600-650 при зададени 23 градуса и минусови външни температури. Видях го да слиза и до 400 W в sleep режим на 22 градуса.
    Като цяло на тих режим си е тих, аз лично си спя без проблем и почти нищо не се чува от вътрешното тяло, с изключение на леки припуквания и от време на време се чува един леко стържещ шум при развъртане, но е за много кратко. Външното тяло когато е много тихо от време на време се усеща един високочестотен брум, но не е нещо много силно, което да ми пречи да спя.
    Общо взето единственото, което не ми харесва е тази температурна амплитуда, която се получава. В другите две стаи съм със Soyal и там е много по-комфортно - поддържа се една и съща температура в рамките на един градус, а машините почти не спират.
    Вчера преди да си легна пуснах I Feel като сложих дистанционното в другия край на стаята срещу климатика, но нямах време да го наблюдавам как се държи. Някой ако има идеи как може да се настрои така, че да се не се получава тази разлика между зададена температура и температура на включване ще съм благодарен да сподели

  7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    36
    #6

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    @noriaga Благодаря ти много за отговора, ще се радвам, когато събереш още малко впечатления с времето да ги споделиш . Мен лично ме притесняваше работата на външното тяло от към ниво на вибрации, понеже някой от колегите споделят, че външното е шумничко.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #7

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Вече 1 седмица го ползваме подовото Gree и му пробвах всички режими на работа. За топленето - топли даже много. При -10 навън вътре си вдигаше до 24 много бързо, настроен на 25-26 прави сауна. На тихия режим е много комфортно за спане, а външното тяло не го чувам изобщо. До момента не съм случил да прави дефрост докато съм в стаята. Под 450 вата не съм го виждал да пада, но той през повечето време е офф. Даже единия ден през деня настроен на 21 градуса за 12 часа беше консумирал общо 2,5 KWh WTF.... Ей тази температурна разлика, която се получава при работата му ако я нямаше щях да съм супер доволен. Направих тест с 2 термометъра - единия забит близо до датчика му, другият в другия край на стаята. Реално когато този до климатика падне до зададената температура (да речем 22 градуса) климатика си се пуска. Термометъра в другия край на стаята обаче отчита с градус и половина по-ниска температура малко над 20 градуса. Когато стартира машината вдига температурата в помещението така че в далечния край на стаята става 22, а при него е около 24 и спира. Спинка си така докато температурата до него не падне на 22, а в другия край на стаята изстива - тогава пак се пуска и т.н. Това нормална работа ли е? Soyal-те например не работят така, те почти не се спират и с ниски ватове си поддържат зададената температура много комфортно и в другите 2 стаи изобщо не се усещат такива температурни колебания... IFeel функцията я пробвах няколко пъти - никаква разлика, да не кажа че и май по-зле работи с нея.

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Мнения
    470
    #8

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    noriaga. i-Feel – е система за следене на температурата в зоната, където се намира дистанционното управление. Пробвайте при включена функция I Feel да поставите дистанционното управление на климатика на далечната стена от климатика и проверете при каква достигната температура там климатика изключва.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #9

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Цитат Първоначално публикувано от GLARYS Виж публикацията
    noriaga. i-Feel – е система за следене на температурата в зоната, където се намира дистанционното управление. Пробвайте при включена функция I Feel да поставите дистанционното управление на климатика на далечната стена от климатика и проверете при каква достигната температура там климатика изключва.
    Да, знам за какво е системата I feel и съм пробвал от всякакви позиции на дистанционното, даже му бях направил поставка в другия край на стаята точно фронтално срещу климатика, от там климатика си лови командите на дистанционнот без проблем, ноо никаква разлика, все едно този датчик не работи. Имам чувството, че даже повече се успива с I feel..

  12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #10

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    вдигни настройката с 1-2 градуса и това е .. за да имаш 2 градуса разлика в другия край на стаята топлозагубите са големи

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #11

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    вдигни настройката с 1-2 градуса и това е .. за да имаш 2 градуса разлика в другия край на стаята топлозагубите са големи
    С 1-2 градуса като му вдигна температурата се държи по-същия начин, просто работи малко повече време за да достигне зададената темпертура. Като я достигне пак спира и чака да падне с 2-3 градуса и тогава се включва. Просто не може да поддържа постоянно една и съща температура и това си е. Иначе топлозагубите в тази стая би трябвало да са най-малки защото е само с една външна стена (на която е монтиран климатика) и тя е с дограма с 3-ен стъклопакет и 10 см вата за изолация. В същото време в другите 2 стаи Soyal-те си поддържат една и съща температура перманенто и там такова чудо със затопляне и изстиване и температурни вариаци от по 2-3 градуса - няма. Хайде ако този подовия беше на половин цена от Соял-а да го преглътна, но те са на абсолютно еднакви пари. Скоро трябва да дойдат от фирмата, която ми го монтира да го видят и да преценят дали има проблем. Но ако това си е му е нормалната работа, определено не бих го препоръчал.

    Също така не мога да разбера каква е функцията на бутона TEMP на дистанционното - в книжката пише, че натискай го уж трябва след 5 сек да покаже за известно време вътрешна и външна температура, но такова нещо не се случва - все си показва само зададената температура... и нищо не се променя.
    Този пост е редактиран от noriaga; 01-02-22 в 17:22.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    597
    #12

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Някой знае ли дали подовия може да се окомплектова с други външни тела , от Соял например ?
    Този пост е редактиран от gerhar; 01-02-22 в 18:14.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #13

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Оказва се, че няма температурен датчик за външна температура и показва само вътрешната (при натискане на бутона TEMP), но показва темпертурата не на дистанционното, а на дисплейчето на вътрешното тяло - за около 3 сек. Поне мога да видя какво отчита вътрешния датчик и да - потвърждава се това, което замерих и с мой термометър. Машината работи докато достигне зададената температура и я надвиши с градус или два и тогава спира. През това време консумацията варира от 1100 W до 500 W. (Видях го да слиза веднъж и до 420 W, но беше за малко. След спирането чака температурата да падне с точно 1 градус под зададената и се включва. В неделя беше доста топло дори в София и при задание 23 градуса се изключваше на 25 и се включваше на 22, като за да се достигне този пад отнемаше над час - през което време климатика си спинкаше Може би идва и преоразмерен за стаята и малко съжалявам, че послушах фирмата, от която ми го монтираха, че при еднаквата цена на 9 и 12-ка да съм си сложел по-големия да имал запас. Само да уточня, че спалнята е 15.5 м2 - 3,65х4,25 h=2,50 с една външна изолирана стена (на която е монтиран климатика) с хубава дограма със 3-ен стъклопакет. Макар, че и 9-ката ако работи на този принцип, разликата щеше да е, че щеше да работи една идея по-продължително на по-ниска мощност преди да изключи.
    При активиран I Feel работи супер странно - там даже се получават по-големи температурни разлика, явно датчика на дистанционното е бъгав и вече не я ползвам тази "екстра".
    Да споделя малко и за консумацията - за 327 часа общо е консумирал точно 100kWh - т.е. средно по 300 вата на час.
    Този пост е редактиран от noriaga; 08-02-22 в 12:21.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016
    Мнения
    33
    #14

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Колеги, вчера реших да пробвам да направя магическата настройка, която тотално промени работата на Soyal-те, и на подовия и взе, че стана - изписа 3 на дисплея за малко и работата му се промени. Започна да работи почти постоянно, подобно на Soyal. За съжаление го направих малко преди да си легнем и нямах време да наблюдавам работата му през нощта, но сутринта настроен на 20 градуса на Quite mode, поддържаше в най-отдалечения край на стаята 21,5 гр. и си работеше абсолютно безшумно с консумация в диапазона 480-500 W. (външната температура в София беше почти минус 5 градуса). През уикенда ще имам възможност да го наблюдавам по-често как се държи, но ако с тази настройка започне да работи като Soyal - т.е. почти да не изключва и да си поддържа почти постоянна температура без голям хистерезис (въпреки 50% по-високата консумация) ще съм много доволен

  18. Banned
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    29
    #15

    Отговор: Мнение за подов GEH09AA-K6DNA1F /I(WIFI)

    Цитат Първоначално публикувано от noriaga Виж публикацията
    Колеги, вчера реших да пробвам да направя магическата настройка, която тотално промени работата на Soyal-те, и на подовия и взе, че стана - изписа 3 на дисплея за малко и работата му се промени. Започна да работи почти постоянно, подобно на Soyal. За съжаление го направих малко преди да си легнем и нямах време да наблюдавам работата му през нощта, но сутринта настроен на 20 градуса на Quite mode, поддържаше в най-отдалечения край на стаята 21,5 гр. и си работеше абсолютно безшумно с консумация в диапазона 480-500 W. (външната температура в София беше почти минус 5 градуса). През уикенда ще имам възможност да го наблюдавам по-често как се държи, но ако с тази настройка започне да работи като Soyal - т.е. почти да не изключва и да си поддържа почти постоянна температура без голям хистерезис (въпреки 50% по-високата консумация) ще съм много доволен
    И какво се случи след "магическата настройка" че мисля да взема 2 такива,и как е консумацията ако може да споделиш?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Подов климатик- препоръки!
    От silver1 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 0
    Последно: 14-06-21, 14:14
  2. Избор за подов климатик
    От skromnia във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 19-03-19, 17:46
  3. AUX ASW-H12A4/LSR1DI-EU (WiFi) как му се пуска wifi ?
    От waradin във форум Други марки климатици
    Отговори: 23
    Последно: 29-06-17, 21:06
  4. Мнение за Подов климатик Gree GEH18AA-K3DNA1A, 18000 BTU, Клас A+
    От dafi_dimo във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 31
    Последно: 12-08-16, 16:51
  5. Подов климатик
    От avast3 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 74
    Последно: 08-02-14, 20:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе