Hitachi RAS/RAC-E10H2 - така ли трябва да работи?
Имам въпросния климатик и ми направи впечатление следното нещо , когато е на режим топло и вентилатор на AUTO духа на максимална степен независимо дали доближава зададените градуси , и след като компресора изключи напълно изключва и вентилатора , а доколкото знам трябва палавно с увеличаване на вътрешната температура да намаля и вентилатора.
За съжаление това не се случва при мен и ми се струва че имам дефект в климата , ако тук има някой с подобен да сподели моля.
Re: Въпрос за Hitachi RAS-RAC E10H2
аз съм с е14h2 и мисля, че и при мен е така - поне не духа на 1-ва степен
/м/у другото така си постига по-бързо зададените градуси/
но нека не приключваме темата, нека и други с такива клими да кажат
Аз съм с Хитачи 10HH и при мен е същото. Нормално е да духа силно в началото за да затопли възможно най-бързо помещението. След като достигне температурата, минава в друг режим и вече само я поддържа.
Цитат:
Първоначално публикувано от drago7708
Имам въпросния климатик и ми направи впечатление следното нещо , когато е на режим топло и вентилатор на AUTO духа на максимална степен независимо дали доближава зададените градуси , и след като компресора изключи напълно изключва и вентилатора , а доколкото знам трябва палавно с увеличаване на вътрешната температура да намаля и вентилатора.
За съжаление това не се случва при мен и ми се струва че имам дефект в климата , ако тук има някой с подобен да сподели моля.
В книжката е написано защо прави така, това не дефект. Така достига по-бързо зададената температура.
Май някой тук не чете добре какво съм написал малко по горе а именно:
Казах че духа на макс винаги когато е на ауто режим фана.
т.е това е ясно че ако примерно в стаята е 16 гр а аз го пусна на 22 гр в началото ще работи на макс но с достигането на зададената температура би трябвало да намали оборотите .
Това при мен не е така винаги си духа на макс независимо дали е достигнал или не зададената температура.
Едва когато компресора спре изцяло тогава се изключва и вентилатора и т.н. по същата схема , просто на ауто режим винаги си духа максимално.
На Ауто не трявба да духа на маскимална скорост. АКо и при повторното включване пак духа на максимум значи има дефект.
До колкото знам този климатик не е точно инвертор а от серия бигфлоу което било обикновен климатик с термопомпа.
Цитат:
Първоначално публикувано от javmil
До колкото знам този климатик не е точно инвертор а от серия бигфлоу което било обикновен климатик с термопомпа.
Това пък какво е: "обикновен климатик с термопомпа" ? Всички климатици са термопомпи. Не искам да обиждам, ама ми звучи като писание на журналист...
Има една подробност че вентилацията в режим ауто зависи и от това на каква темература е задано от дистанционното тоест колкото е по висока повече духа и обратно ниска t салбо духа. Има и друг варянт прблем с вътрешна електроника който е доста вероятен.
До колегата по горе с малоумното изказване /javmil/ че това не били точно инвертори , колега този модел е инвертор и то доста добър с ротационен правотоков компресор , с интелигентен модул за управление PAM на компресора.
Здравеите,колко кв.м. може да отоплява този модел климатик.
15, максимум 20 квадрата /до 50 субика/, но все пак зависи от изложение, изолация, дограма...
Може ли да Ви помоля да ми дадете линк или да ми изпратите инструкция за 14 ката. Доволни ли сте все пак?
Благодаря Ви!
За една маркова 9-ка максималната площ е около 25 квадрата. 15 са най-ниския клас китайки. КОнкректно за това хитачи нищо немога да кажа.