Hitachi RAS/RAC-E10H2 - монтаж във Варна и други въпросчета
Здравейте,
Чакам въпросния Hitachi RAS/RAC E10H2 от техномаркет, дайте съвет кой да ми го монтира във Варна.
Иска ми се външното тяло да е на нивото на вътрешното и така да избегна грозотията от 2метра хобот пълзящ по фасадата на блока, това проблем ли е, има ли нещо като 'минимална денивилация' и колко е тя?
Чудя се също дренажа на вътрешното тяло дали да го оставя да капе на тротоара или да го отведа към сифона на балкона (стаята е NE изложение и климатика ще го ползвам почти само за отопление)?
Благодаря за идеите предварително.
Re: Монтаж на Hitachi RAS/RAC E10H2 във Варна и други въпросчета
Няма проблеми двете тела да са на една височина. Даже може външното тяло да е по високо от вътрешното. Монтажистите ако си разбират от работата ще ти го направят. Ако нямаш налкон никой няма да ти монтира над прозореца климатика. Желателнмо е да имаш лесен достъп до външното тяло за да може да се обсужва.
Смятах да ми го монтират със стълба (може да се укрепи за перилото на балкона) и така външното тяло да е максимално близо и на едно ниво с вътрешното. Ако е под прозореца ще са към 3.5м 'хобот'. За предишния климатик успях да склоня монтажистите (живея на 3 етаж) и стана супер.
А за дренажа какво предполагаш дали ще капе повече от литър на ден през зимата?
А дали ще завали сняг на Коледа?????? Зависи колко време ще работи и при какви климатични условия.
Цитат:
Първоначално публикувано от bodlivez
Смятах да ми го монтират със стълба (може да се укрепи за перилото на балкона) и така външното тяло да е максимално близо и на едно ниво с вътрешното. Ако е под прозореца ще са към 3.5м 'хобот'. За предишния климатик успях да склоня монтажистите (живея на 3 етаж) и стана супер.
А за дренажа какво предполагаш дали ще капе повече от литър на ден през зимата?
По принцип е възможно и повече от литър на ден да капе, акто и по малко. Всичко зависи как ще работи климаитка, каква е влажността на въздуха навън, каква е външната температура и т.н.
Като стана дума за монтаж, сори за офтопика, ама не можах да се сдържа
http://www.eefoof.com/image/medium/24025/images
Мом4етата свършиха добра работа, ползваха някакво скеле - евала, за 3 4аса вси4ко ОК, като ги видях 4е са пекани викнах тъста да ги надзирава и се 4упих да си търся кола... Климата е добре, само познатия проблем - винаги вентилатора на вътрешното тяло завърта на мах и после слиза на какъвто сетинг си задал. Въпреки това за парите си (856лв) перфетен DC inverter идеално съотношение цена/ка4ество, препоръчвам го на всеки не-маняк които просто иска да се топли/охлажда ефтино и (надявам се) безпроблемно.
Ако някои иска съвет за добри монтажисти във Варна да ми пише ЛС
Благодаря на вси4ки за мненията, моля модератора да заклю4и темата.