Отговор: Климатици Hitachi
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
rosswen 
   Гена, твоят японец висок клас ли е? Ако да-то е неуместно сравнението с RPC, тъй като те са към средния, независими коя година е произведен. По отзивите на Alexi, който е доста "претенциозен" ползвател, на европейско Хитачи, от високия клас, се справя доста добре, като вади отлични минимуми, дори и при отрицателни температури. Също така, споменава, че е тих, топли яко, дори под -15 и е доста икономичен.

Да Рос,японеца е висок клас,не го сравнявам с RPC-то,това което е побликувах е по молба на потребител малко по нагоре в постовете.Иначе японеца се справя добре засега,супер тих,работи на около 200w консумация,комфорта който създава е перфектен в режим охлаждане.Отностно отоплението ще го видим зимата,но не очаквам да ме разочарова.:Drinks:
  Няма да те разочарова, даже напротив. 
Мисълта ми беше, че дори и при европейските, разликата среден-висок клас, понякога е фрапираща и е некоректно да се сравняват различни класове машини, камо ли пък за различни пазари. Наздраве! [emoji481]
   Цитат:

Genadi80 

Аз може и да не съм спец . , но едната машинка е много добре.
9 ката на -  15 отдава около 3.2 киловата ако правилно съм прочел
   Цитат:

Genadi80 

Да разбирам ли, че този модел PSE е наследникът на PSB/PSC серията?
Вътрешното тяло пак има прахосмукачка, но има и известни промени - компресорът е друг(може би роторен?), защо не виждам йонизация?, дефростът е променен(май към по-зле) - в "студена зона" дефрост на 25 минути.:)
А дизайнът на вътрешното тяло се вижда, че са го гепили от старите етерейки на панасоник.:BigGrinЧестито на фенчетата на хитачи.
     1 Прикачен файл(ове)
 Отговор: Re: Климатици Hitachi
   Цитат:

mystikalrs 
   Там е скрил компресор тук е Ротари даже едноцилиндров май.................

Защо си мислиш че, скрола задължително е по-добър?
Може и при хитачи картинката да изглежда по подобен начин !!!
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32022&stc=1
  В тази тема забелязвам, доста начетени елементи, надминаващи по капацитет, заводските инженери на Hitachi. [emoji41]

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
  Ванко, форума е пълен с такива....
     Отговор: Re: Климатици Hitachi
   Цитат:

bobivg 
   Защо си мислиш че, скрола задължително е по-добър?
Може и при хитачи картинката да изглежда по подобен начин !!!

Скролът е с по-ниска ефективност, но за студени зони е за предпочитане, защото "топли повече". Работи като двустъпален компресор.
При новия модел PSE не ми стана ясно какъв тип е компресорът, външният топлообменник са го запазили голям като на предходните серии, добавили са и заглушители на фреона, вътрешния топлообменник изглежда намален, обаче с тия дефрости на 25 мин...:scared:
Представям си в някоя студена ветровита зимна вечер ако зацикли да размразява на 25 мин... това са близо 20 дефроста на нощ. На другия ден собственикът му ще е като пребит.:BigGrin
  "Пежото е по-бавно от реното" , казал джак :))
Завалията, и идея си няма за технологията на Хитачи, засягаща производството на мали скрол компресори, ма си пише глупости наизуст :))
Почна да става по-забавно тук от бгмама!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
  dodo_pv, сподели ако знаеш подробности за тази технология на Hitachi.
  Качил съм ги файловете на времето. Начинът им на смазване / отделянето на маслото е съвсем различен, от там и ефективността им. Става въпрос за ниските мощности, до 4 kW. Другите производители нямат добри скролове в този клас. Мицубиши произвеждаха преди време малък хоризонтален еднокиловатов скрол за R134A, но вече не го предлагат. 

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk