Panasonic CS/CU-UE9JKE или Hitachi RAS/RAC-E10H2
Здравейте...
Значи спрял съм се на един от тези 2 климатика... на една цена са... а и мисля че са едно ниво над Мидеа. При всеки случай повече от 1000 нямам и не искам да давам... за да чакам после да се избивам от ток... искам просто да работи и да топли качествено, а че харчел повече от Mitsubishi ili Fujitsu майната му..
Стаята е 20кв., северна, с тераса с ПВЦ дограма, а междинната е стара дървена. Изолация засега няма... може би някой ден.. :)
Благодаря...
Re:PANASONIC CS/CU-UE9JKE или HITACHI RAS/RAC-E10H2
При поставените от теб крайни условия Цитат:
Първоначално публикувано от hristokk
повече от 1000 нямам и не искам да давам...
, CS/CU-UE9JKE е по добрия избор....
по добрият от двата... а най-добрият ли при тези крайни условия... някой друг модел или марка до 1000 който да е по добър?!?
Иначе и аз към панасоника клонях...
Има конвенционални Дайкин и Фуджицу за тези условия.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Има конвенционални Дайкин и Фуджицу за тези условия.
нещо по конкретно като модел и цена и каква ще е разликата с инверторния панасоник... и по точно защо да предпочета тях... не само заради марката... ще топлят повече/климатика е за зимата основно/... също така имат ли саморазмразяване... защото макар и да го сложим на западната стена... си има опасност да замръзва - от Каварна съм и има много ветрове зимата...
Daikin FTYN35G
Fujitsu General http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub
Пък мен ако питаш оптимално и евтино за инвертор можеш да вземеш това:
http://www.bulclima.com/klimatici-i-...neral/asha09lc - 1360 лв С МОНТАЖА. Няма 1200 лв без монтаж. Успех!
Всички имат програма за разскрежаване, друг е въпроса, че на някои не е много успешна. Горните не са сред тях и се справят отлично.
добре... идва и този въпрос... да кажем че искам Fujitsu... защо да дам за сравнително малката стая... 400лв повече за инверторния... каква ще е реалната полза... само по малкото ток... да кажем примерно с 10лв на месец?!?! и за колко време ще си ги избия тези 400лв... 3-4 години /само зимата 4-5 месеца ще се ползва/. Интересува ме основно да топли добре... да не замръзва защото условията са кофти се пак... е и разбира се да не е ламя в разхода на ток... но за тези марки много ме съмнява който и модел да се избере...
Стаята ти не е толкова малка, колкото си мислиш. 20 кв.м. недобре изолирани са на ръба на възможностите на този Панасоник в студа, има максимум 4.1 kW, които при -15° за този модел стават под 2 kW - дали ти стигат, защото той няма откъде да вземе повече? С Хитачито нещата са горе-долу сходни. То като се замисля и конвенционалните, които изброих, може да се затруднят в големия студ.
ASHA09LCC е доказан климатик, който сега е на много ниска цена, понеже е по-старичък модел вече. Той вече има номинални 3.6 kW и максимум от 5.3 kW, освен това се справя много добре в студа и харчи сравнително малко. Според мен е най-доброто решение за тези пари. Преди този модел струваше към 1400-1500 лв без монтажа ако не се лъжа.
Все пак чуй и други мнения...
нямам толкова пари и не ми се дават... знам че е хубав и си струва... но просто... имам други приоритети...
въпроса тогава остава инверторния панасоник или обикновенния фуджитсу и защо да предпочета 1-я от двата... конвенционалния няма ли да замръзва зимата ??
Цитат:
Първоначално публикувано от hristokk
нямам толкова пари и не ми се дават... знам че е хубав и си струва... но просто... имам други приоритети...
въпроса тогава остава инверторния панасоник или обикновенния фуджитсу и защо да предпочета 1-я от двата... конвенционалния няма ли да замръзва зимата ??
ако това ще ти помогне скоро и аз имах същата дилема, дали да купя ефтин инвертор /панасоник произведен в китай/ или марков конвенционален, понеже както теб не разполагах с пари за хубав инвертор! в крайна сметка след доста питане, четене и консултиране си купих фуджи RS-12UC, което е същото като фуджицуто предложено ти от деян. казаха ми, че няма да има проблеми зимата, но все още не мога да го кажа от личен опит! като дойде зимата ще видим!
за мен специално това беше по-удачния вариант! дано да съм ти помогнал!
Ползвайте кредит енергийна ефективност и си купете хубав инвертор.
Това не е вещ за 1-2 години а за поне 10 г.
12UC е различно от 12UB, разликата е голяма
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Ползвайте кредит енергийна ефективност и си купете хубав инвертор.
Това не е вещ за 1-2 години а за поне 10 г.
Дай малко повече инфо.. какъв е тоз кредит и как се ползва...?!?!
http://www.reecl.org/bg/
Излиза ти безлихвен. Ако прежалиш загубеното време и нервите.