Проблем с HITACHI RAS-50YH5
Имаме два проблемни климатика. И двата се еднакви на около 6 години. И на двата климатика не тръгват вентилаторите на външните тела. Проблема е че единият е монтиран с вишка и е недостъпен. След няколко опита да тръгне, компресора се стартира но вентилатора не и почва да мига лампата за таймера 4 пъти. Другият същите симтоми но там стигнахме до външното тяло и там вече мига 12 пъти, но проблема е че някой е махнал лепенката с кодовете. Някой да помага ще има :Drinks:.
Re:Проблем с HITACHI RAS-50YH5
Евала на колегата. А сега къде да търсиме пък мотор за вентилатор или платка, щото вишките са скъпи и няма гащи с перка. angel
... Предполагам, че и когато е монтиран климатика вишките пак са били скъпи а климатиците имат свойството все някога да се развалят. :016:
Най-добре извикай вишка за последно да дойдат техници да преместят външното тяло, а пък после сменяй по него каквото искаш.
Здравейте колеги. Търся 1бр. електромотор ( вент. на външно тяло ) за същия модел. Явно проблема е сериен тъй-като и при мен повредата е идентична и климатика е на около 5г. Изпушил диод на платката и неработещ ел. мотор. В К&К Сервиз ме сразиха с цени и срокове а ел. мотора ми е спешен. Платката поне я ремонтирах ама моторчето няма как.