-
E10H3 или E14H3
Здравейте,
Чудя се между тези две машини.
Ще топля стая 19м2, южна.
Една външна стена - топлинни загуби на тази стена (включително дограмата) 450 вата при 35К температурна разлика.
Едната вътрешна стена е към моето жилище, т.е. нямам загуби натам.
Общо загубите нямат и киловат.
Гледам, че малката машина има максимум 3,4...което при -10 оС може би пада на 1,5
Което е достатъчно.
Въпросът е дали машината работи при -10, става въпрос за София.
И колко и пада мощността при такива температури.
Често ли размразява, по колко време...
Също коя машина работи по-добре, въпреки че са от една серия може да има разлики.
По принцип не желая да преоразмерявам прекомерно. Предпочитам машината да работи по-близо до номиналната мощност. Както и в по-топло време да не работи често в on-off
Предварително благодаря
-
Re:E10H3 или E14H3
10-ката е с единичен топлообменник, 14-ката с двоен. За 19 м2, при 100 лева разлика, аз бих сложил 14-ката. Успех.
-
С две думи машините са аналогични.
С ТРВ ли са или с капилярка?
Някаква сервизна информация, да видя как пада мощността в зависимост от външната температура?
-
-
Има отделна тема за сервизна документация.погледни втория файл, закойто съм дал достъп.няма точно Г серията, но вътре има аналозите, ще се ориентиращ.Н2 работи много добре, за Н3 не знам.До -10 имат много прилично топлоотдаване, но после следва един по-голям пад, та си вземи 14-ицата.
-
имам и ТЕЦ
големите студове не ме притесняват
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1336032813[/time]_________________________________________________
а заслужават ли си 150 лева в повече за 25FH6 или 35FH6?
даже взех да се заглеждам в 25WX8 и 35WX8