Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Пак ли ще се заяждаме?Нашите машини са нови за разлика от твойте който са изхвърлени отдавна от пазара.
:offtopic:Това не беше заяждане, а само дружески съвет! Но в твоят дух ще ти отговоря: За моИте машини можеш само да мечтаеш! Жив и здрав!
PS: Постът ти прилича на пост в bgmama-"днес акахме за пръв път". Да го отпразнуваме. Наздраве!
[QUOTE=Genadi80;850583] Цитат:
milanov
Как работи този на който си гледал дефроста, непрекъснато или он/офф, ватметъра колко показва?[
След дефроста вдигна на 745w за около 3 мин и след това свали на 380-390w бачка около 30 мин без да изключи.По принцип работи в он/офф постоянно.
Според мен, на тези минусови температури не трябва да работят on/off? На моя комшия Фуджаците гледам, че и те постоянно on/off. За мен не е редно и е дискомфортно. Впрочем, дали е редно - не знам? Но, при всички случаи не е комфортно.
Цитат:
splendor
Сега засичай 40-50 минути за следващия, да видим дали дефроства по часовник.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
50 минути работа и отново 4 минути дефрост,чу се някаква циркулация на фреон във вътрешното тяло и започна да си духа топло.
Но само при едната машина,другата още на съм я засичал.
Важното е че имат гаранция,а до като тя изтече ще им разкажа играта от работа!
- - - - - - - - - -
Цитат:
SPSt
:offtopic:Това не беше заяждане, а само дружески съвет! Но в твоят дух ще ти отговоря: За моИте машини можеш само да мечтаеш! Жив и здрав!
PS: Постът ти прилича на пост в bgmama-"днес акахме за пръв път". Да го отпразнуваме. Наздраве!
Наздраве но все пак темата е за конкретна марка и модел а не машини втора ръка.
През 2012 година в стария апартамент имахме HITACHI RAS-35FH6 RAC-35YH6
Който ползвах до тази зима и внаги работеше така когато падне под 0, по часовник дори и да няма грам скреж.
Цитат:
ruuni9
Според мен, на тези минусови температури не трябва да работят on/off? На моя комшия Фуджаците гледам, че и те постоянно on/off. За мен не е редно и е дискомфортно. Впрочем, дали е редно - не знам? Но, при всички случаи не е комфортно.
Напълно нормално е да работят. Това са машини правени за евопейския пазар с високи минимуми. Дискомфорт не чувствам. Моят е постоянно на он/офф. Важното за мен е да си държи зададените градуси. В момента е настроен на 23 градуса. В другия край на стаята, метеостанцията показва 22.5 градуса при външна около 1. Харчи околко 650-670w на цикъл.
Генади Алекси беше обеснявал как се местел някакъв датчик или нещо такова и почвали да дефростват само при заскрежен топлобменник.
Това ако те дразни ,че дефроства.
Наздраве .
Цитат:
splendor
Напълно нормално е да работят. Това са машини правени за евопейския пазар с високи минимуми. Дискомфорт не чувствам. Моят е постоянно на он/офф. Важното за мен е да си държи зададените градуси. В момента е настроен на 23 градуса. В другия край на стаята, метеостанцията показва 22.5 градуса при външна около 1. Харчи околко 650-670w на цикъл.
В крайна сметка, щом си доволен - ОК!:Drinks:
Цитат:
ruuni9
В крайна сметка, щом си доволен - ОК!:Drinks:
Не, аз а жената. Щом не ми казва "как можа да го вземеш този боклук" , значи всичко е 6.
Цитат:
Rafailiev
Генади Алекси беше обеснявал как се местел някакъв датчик или нещо такова и почвали да дефростват само при заскрежен топлобменник.
Това ако те дразни ,че дефроства.
Наздраве .
Не това няма как да ме дразни,а и не смея да пипам машините все пак са в гаранция.По добре да дефроства по часовник от колкото да стане на ледена буца отвън.
Наздраве.
Мен лично ако е на 50мин.по 4мин.не би ме дразнило ако е по-често обаче да.Дефроса е кратък и няма да изтине стаята.
Алекси мисля,че е време да кажеш на колко см.местиш тръбния датчик от топлообменика до ЕЕВ-то.
На Алекси хитачито е с различен топлообменник. При хитачитата първият дефрост е контролен, винаги на 1 час, и от неговата продължителност се определя интервалът за втория и последващите дефрости.
Цитат:
Jack Krauser
На Алекси хитачито е с различен топлообменник. При хитачитата първият дефрост е контролен, винаги на 1 час, и от неговата продължителност се определя интервалът за втория и последващите дефрости.
Може и да се окажеш прав за интервала на дефрост,но ми е интересно защо при две еднакви машини само едната прави дефрост а другата не?
Не знам дали 4мин.дефрост на 50мин. работа е дразнещо, но 7мин. работа на 400W и 3мин. почивка си е меко казано отврат. (10мин. работа на 420W и 4мин. почивка си е същият отврат:) )
Цитат:
necata2
Мен лично ако е на 50мин.по 4мин.не би ме дразнило ако е по-често обаче да.Дефроса е кратък и няма да изтине стаята.
Алекси мисля,че е време да кажеш на колко см.местиш тръбния датчик от топлообменика до ЕЕВ-то.
Сигурен съм, че по-добре от много пишещи тук /вкл. и от мен/, знаеш какви съпътстващи дефроста ефекти имат някои машини. И ако през 40 мин. се изпълнява пълна програма, жална му майка на спящия наблизо.
Цитат:
Genadi80
50 минути работа и отново 4 минути дефрост,чу се някаква циркулация на фреон във вътрешното тяло и започна да си духа топло.
Но само при едната машина,другата още на съм я засичал.
Важното е че имат гаранция,а до като тя изтече ще им разкажа играта от работа!
- - - - - - - - - -
Наздраве но все пак темата е за конкретна марка и модел а не машини втора ръка.
На каква мощност работят и в колко голяма стая? Като дефроства въобще има ли скреж по питата, изтича ли вода?
Последните няколко дни при мен падна до няколко градуса над 0-та, но влажността е ниска. Панасоникът ми още не е дефроствал, не го виждам и да трупа скреж по топлообменника, хем съм го напънал да топли 40 квадрата с консумация около 700.