Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
На мен ми искат 1350 с монтажа само за пояснение
Цитат:
Първоначално публикувано от
ponyasd
Дано да ни ударят -20 тая зима и да задържат 3 седмици.Тогава вече ще разберем истината .Тия Хитачита беха по 1200 с монтажа.Ако се представят добре значи са шампиони в класа.Не знам само как са като шум,и най важното - имат ли втора клапа ,като станеш под климатика да не ти вее във врата
Тихи са,с една клапа е и не ди ВЕЕ във врата!
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
ruuni9
Да! На 40-50мин.
Грехота е да си от Пловдив и да не си купиш истински климатик!
Колега с тоя пост направо ме хвърли в дълбок размисъл и изпаднах в транс. Същото е, като да ти кажа грехота е д си от Пловдив и да не си фен на истинския отбор.Смисъл никакъв.
Цитат:
Zdrav40
На мен ми искат 1350 с монтажа само за пояснение
Щом е така,даваш още 50 кинта и ги отбичваш като пътен знак с тая клима
Ако пък толкова много държиш на Хитачито ето ти вариант при който спестяваш 100 лева.Нека си искат ...В пазарна икономика живеем.
Цитат:
Zdrav40
.
В детайли не зная колега. За това, питам ВАС знаещите и можещите да дадете съвет. Аз гледам цифри и сравнявам. Нямам опит с монтажи само с климатиците които имам вкъщи. Както писах в първият си пост ще взимам климатик за спалня и искам мнение на хора на които това е или страст или хоби или професия защото търговците продават това, което им е най изгодно и на скоро имах с пор с търговец защото си противоречеше.Е тук съм за обратното :thumbup
Идеята на въпросът ми беше, че сезонният коефициент на преобразуване се различава за различни региони и е показател по-който не бива да се водите при избор на машина. Той варира м/у А+++ и G, но е по-скоро за "заблуда на противника", отколкото да дава реална представа за енергоефективността на една машина. Гледайте другите параметри и си изберете машина, която има по-голям запас от мощност при отрицателни температури. По-добре отделете време и прочетете повече за повече модели /а не марки/ отколкото да се доверявате на потребители, които са ползвали дадена машина само през лятото. Ако изводът до който стигнете след прочетеното, съвпада с тези мнения, вземете си такава машина, ако ли не потърсете друг модел.
Цитат:
ponyasd
...и най важното - имат ли втора клапа ,като станеш под климатика да не ти вее във врата
това не го разбирам. какво имаш предвид?
Изначално, когато работи, от всеки климатик излиза струя въздух, нали? Ако си сложил вента на силна степен, то дали има втора или трета клапа, все ще вее
Ето сереизно на машината
http://cloud.tapatalk.com/s/59d67a05...erformance.pdf
Цитат:
ruuni9
... и да не си купиш истински климатик!
Бих бил благодарен, ако да споделиш кой е истинският климатик?
Цитат:
Sergey
това не го разбирам. какво имаш предвид?
Изначално, когато работи, от всеки климатик излиза струя въздух, нали? Ако си сложил вента на силна степен, то дали има втора или трета клапа, все ще вее
От Грито ,което няма втора клапа,чувствам сериозен дискомфорт когато главата ми е под него.От General 12 Lmca не усещам и най нежния полъх на струята когато съм под него,заради втората клапа.Това е за мен лично от огромно значение,поради факта ,че сега се чудя къде да местя леглото си в стаята с Грито.Просто не се спи при охлаждане.Не го ли загасиш плексита ти е в кърпа вързан.Много зле......
Не се косете, не сте сбъркали, ХИТАЧИ си топлят добре.Кой пита за - 20.Моето е работило при -22 без проблем и си топли 20 и кусур квадрата.
Това дори и да намалиш на минималната степен? Ако гриито имаше втора клапа, щеше ли да е по-комфортно?
Цитат:
Sergey
Бих бил благодарен, ако да споделиш кой е истинският климатик?
Виж сега! Имах нещо друго впредвид. Бюджетът, който е определил и това, че вероятно е от Пловдив, му намекнах, че за тези пари може да си вземе К2У в топ състояние и да е предоволен. Има доста хора от други градове, в които няма предлагане на К2У, а те желаят да си сложат такива. А, колегата е от/до Пловдив. Просто му подметнах, че за този бюджет има добро решение. Това е! Аз спирам по този въпрос, защото много изкривихме темата, за което и аз имам вина!
И на минимална и на всякаква все си духа.Аз съм много чувствителен и усещам тия неща.Грито ако имаше втора клапа щеше да е един голям плюс.Но няма......Няма как да сравняваме Гри ,купено за 780 с климатик купен за 1200.
Цитат:
ruuni9
Виж сега! Имах нещо друго впредвид. Бюджетът, който е определил и това, че вероятно е от Пловдив, му намекнах, че за тези пари може да си вземе К2У в топ състояние и да е предоволен. Има доста хора от други градове, в които няма предлагане на К2У, а те желаят да си сложат такива. А, колегата е от/до Пловдив. Просто му подметнах, че за този бюджет има добро решение. Това е! Аз спирам по този въпрос, защото много изкривихме темата, за което и аз имам вина!
Добре е да не изкривяваме темата в друга посока.
Да вметна че имаме клиент дето имаше хаер мидея после от нас взе дженерал хитачи rpc мицу хеви и казва че хаера мидеята и хитячито дефросват на час най харесва дженерала и хевито. Утре на майка му махаме хаера и мидеята и слагаме дженерали.