Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Здр.имам проблем с климатик същият с името на раздела, значи проблемът е следния: при отопление зададен на темп.25гр. и вентилатор на auto направи ли 20гр. стайна темп. спират жалузите спира и вентилатора.По тази причина не може да достигне зададената температура.Някой ако може да ми помогне ще съм му благодарен
Работи на 18кв.
- - - - - - - - - -
Забравих да кажа че проблемът е само при auto режим на вентилатора,на отделните степени няма прблем
Цитат:
Първоначално публикувано от
adnan83
Работи на 18кв.
- - - - - - - - - -
Забравих да кажа че проблемът е само при auto режим на вентилатора,на отделните степени няма прблем
Дръж вентилатора на друга степен от auto.Аз нямам проблени с двете машини от този модел.Работят без да спират.През деня на 21 градуса и вентилатор на макс,вечер 23-25 градуса и втора или трета степен на вентилатора.
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
mitak1969
Моят работи за сега перфектно, въздиша съвсем слабо :) за 48 часа последните е изразходил 26kW по неговия си разходомер. За сега съм изключително доволен :))
ПС: монтиран е в къща без саниравка в помещение 38кв. м. От къде мога да си купя този WI-fi. модул ?
Как 26kw.....?????Да не го държиш на 32 градуса ?
Климатикът е монтиран преди една година. Миналата зима беше на auto вентилатор инямах проблем, но сега явно се разболя. Ще го ползвам явно вече на ръчни степени.Благодаря за отговора
Уау моят 50rpc за 32 дена е изгорил 153kw. Това 26kw за 48 часа ми звучи стряскащо. Иначе аз нямам проблем с ауто вентилатора, но пък ауто режима на климатика работи странно и си го държа на отопление.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
splendor
Уау моят 50rpc за 32 дена е изгорил 153kw. Това 26kw за 48 часа ми звучи стряскащо. Иначе аз нямам проблем с ауто вентилатора, но пък ауто режима на климатика работи странно и си го държа на отопление.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Мойте два за последните 30 дни,единият 139кв/ч,а другия 127кв/ч,спирани са за по час два за да се проветрят стайте.
Цитат:
fantoms
Нищо не казвате за хитачитата. Сега бяха паднали малко температурите. Шумове, дефрости, консумация?
Някой слагал ли е уред да измери на колко пада минимума?
Тук във Видин снегът ни подмина; най-ниска темп беше тази заран -3°, сега е 2. През другите дни е около 0° - 7°. Моят още не е дефроствал; работи тихо и незабележимо - на около 2 м по диагонал от главата ми. Последните 10-ина дни е настроен на 22° и авто режим на вентилатора, хоризонтални и вертикални клапи на суинг и на еко-режим. Преди това си правех разни експерименти от любопитство.
Отоплява 20 кв.м. с често отворена врата към коридора, панел, вътрешен. Няколко пъти вечер го свалях на 21°, защото две-три сутрини се будех от жега. Работи он/офф, циклите са му около 10-12 мин, от които активно работи до 4 мин.
Нямам уред за мерене и не знам какъв му е минимумът - Генади ще каже тези данни. През уикенда го гледах на дистанционното - показваше 118,8 квч от начлото на месеца. Два пъти съм чистил филтрите - почти нищо нямаше, но ми се струват малко едри (сравнявам с Панасоник от 2008).
Като цяло - тих и топлещ, още не знам как дефроства. Някой, ако има опит с дефроста на машината, ще се радвам да сподели
- - - - - - - - - -
Цитат:
adnan83
Здр.имам проблем с климатик същият с името на раздела, значи проблемът е следния: при отопление зададен на темп.25гр. и вентилатор на auto направи ли 20гр. стайна темп. спират жалузите спира и вентилатора.По тази причина не може да достигне зададената температура.Някой ако може да ми помогне ще съм му благодарен
Възможно ли е да ти отчита горе датчика, че си е достигнал темп и затова да спира? Филтрите ми изглеждат малко едри, но все пак си ги чистил? Евентуално изключване от контакта?
Филтрите ги чистя всеки месец, а за датчика не знам , миналата зима нямах такъв проблем.Как мога да разбера дали е от датчика
Цитат:
adnan83
Филтрите ги чистя всеки месец, а за датчика не знам , миналата зима нямах такъв проблем.Как мога да разбера дали е от датчика
Отвори го и виж да не би датчика да опира в топлообменника на вътрешното тяло.
Не мога да кажа, не съм аз човекът, сори. Видях, че после си писал, че всъщност на авто вент е проблема, а на фискирана степен си е ок. Иначе мислех, ако си е темперирал помещението, горе нормално въздухът да е по-топъл, тръгва да духа топло, завърта въздуха, отчита че е стигната темп и затова да се лъже датчика
2 Прикачен файл(ове)
Така... Дами и господа, първият дефрост е факт! :ole Процедурата продължи 3-4 минути, чуват се няколко въздишки при обръщането на цикъла. Цял ден е мрачно и ръми дребно, темп в колата ми показваше 1° сега привечер, а на телефона го гледам в момента 4° и 94% влажност.
Друго ми направи впечатление, погледнах си дистанционното да видя разхода при мен и се изненадах - излизат ми чертички, все едно е нулирано. Кратко чудене и бързо разследване - през деня са сменявали главния електромер във входа и не е имало ток за около половин час. После са го пуснали и климата си е тръгнал сам. Странното ми е, че разходът се е нулирал и не показва история (мисля че датата трябва да я въведа наново, макар че часът си е ок), а пък настройката за еко-режим си стои активирана. Досега като изключа машината от ДУ, ако е бил активиран еко-режим, то при включването обратно, еко-режимът е изключен. Явно при спиране на ток и тръгването пак, си пази всички зададени настройки, но нулира разходомера и историята.
Много хладно при вас?При нас в момента е +15.6 градуса направо пролет:
https://www.stringmeteo.com/stations...20Petrich.html