Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 116

RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    251
    #76
    Цитат Първоначално публикувано от pgv70 Виж публикацията
    Искам да потвърдя за изключително неприятния бъг в перката на външното тяло,при което при стартиране тя не задейства и компресора бучи докато не рестартираш.Това ми го прави веднъж два на сезон но го има и мисля че намерих отговор кога става.Ако спра климата примерно по време на обдухване с работещ компресор,на другия ден може и да направи въпросния номер.Вместо да се занимавам с техници реших да я карам така и изключвам климатика само когато е он оф.
    Мислех, че е изолиран случай при мен само. Но не съм забелязал зависимостта, за която говориш. При мен е задействане на токовата защита, проверих с осцилоскоп и просто я загрубих с шунтиращ резистор. Този сезон не го е правил.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    25
    #77

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Има смисъл в тази разлика.Първо с климите не отоплявам абсолютно цялата къща , с парното се отопляваха допълнително още две стаи и един коридор, който не използвам за друго освен за склад на инструменти и машини. Сега в момента отоплявам : трите климатика са един в спалня 22 квадрата, един в детска 22 квадрата и един във всекидневна 28 квадрата. Във всекидневната има врати към спалнята и детската, които седят отворени. има и врата към малка кухня 9 квадрата, която в повечето време е отворена ( затваряме когато се готви заради миризмите на храна). Четвъртия климатик е в отдалечена стая и отоплява помещение с площ 25 квадрата. Разходът, който ви описах е за цял месец непрекъсната работа , тепърва ще чакам сметката за месец февруари ( от февруари са с настройка да не работят от 8 до 16:00 ). Другото, което е : ПАРНОТО Е ЛАКОМИЯ ЗА БРИКЕТИ И ВЪГЛИЩА . Първо ако е изгасено изисква сериозно горене за да загрее цялата система и не става толкова бързо както със климите. Иска поддържане , цапа , изморява и макар и не за всеки, но за мен е много важно ЗАМЪРСЯВА. Още нещо: Послушах съвет от колега от форума ( БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА) и настроих машините от тази сутрин не на ауто а на степен 3... оказа се вярно вече има разлика от само градус , градус и половина в зададена и постигната температура остава само в близките дни да сравня дали е вярно, че така са по-икономични отколкото на ауто. Последно до коментара на Rokera "Освен ако преди парното е работело нонстоп и вътре е било 25" за 25+ и нагоре трябва доста солидно да го зареждам и съвсем да дигне разхода , а наскоро пробвахме да зададем на климатиците 30 градуса и ефекта се постигна за доста кратко време - Седиш по тениска и боксерки :D :D Друг е въпроса, че и аз и жената зимата на повече от 23 не ни е приятно.
    Този пост е редактиран от avenger; 20-02-18 в 19:29.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,600
    #78

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Иначе просто няма как при едни и същи условия,даже ще е по евтино на дърва и въглища отколкото с клими.
    Има как! Който е мерил реално, при едни и същи външни условия. Две еднакви стаи - едната с климатик среден клас, в другата с камина на дърва. Почти еднакви температури са се поддържали в двете стаи, колкото е възможно.
    При най-студения месец - февруари 2012г. беше със средно месечна температура под минус 6гр.
    Климатика изхарчи 2,3 ПЪТИ по-малко в пари.
    Пък в по-топлите месеци, като сегашните отиваше към и над 5 ПЪТИ.
    Цената на електроенергията беше средно денонощна = 0,1642лв./kWh , а дървата бяха по 55лв./куб.
    Аз също останах изненадан от резултатите, но за мен са си факти!
    Но всеки има право да вярва на предположения.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    25
    #79

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    А в момента дървата при нас са има няма 90 лв кубика :Д. Въглищата и те за има-няма две години ги дигнаха със 100 лева тона. Бяхме на доста скъпо направено парно около 10 години и няма топло няма студено време - искаш ли топли радиатори блъскаш дърва и въглища.

    - - - - - - - - - -

    И понеже съм доволен от отоплението на климатик ми предстои след завършване на новата кухня и нея да я оборудвам. Целя се в hitachi RAK35PSB / RAC35WSB PREMIUM и ще мога лично да си направя сметка каква е разликата между високия и средния клас , но това след месец-два живот и здраве в друга тема.
    Този пост е редактиран от avenger; 20-02-18 в 19:30.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #80

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    За парното също мога да потвърдя ,че е 2-3 пъти по-скъпо.
    В моя случай става въпрос за парно на газ и сега 3-4 клими висок клас.
    В двата случая температурата вътре е еднаква 22-23 градуса .
    Миналата година сметките за газ бяха около 400 лв като за Януари отиде над 600 .
    Спрях газта и пуснах климите и за Февруари ( който си беше доста студен ) по спомен климите навъртяха около 150 лв
    Тогава не топлех баните !
    Тази година се отипляват и те и най -високата сметка ми е 170 лв.

  7. Junior Member Аватара на batbojko
    Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    Банкя
    Мнения
    76
    #81

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Колега Rashidos ,ако може да споделиш и колко квадрата е горе долу къщата и колко гр.поддръжащ с климатиците.Понеже ми се струва малко вероянто ,да има 3 пъти разлика в цената между парно и климатици.Освен ако преди парното е работело нонстоп и вътре е било 25 + гр,а в момента както казваш климите не работят през деня и послед държиш 20-21 гр.Иначе просто няма как при едни и същи условия,даже ще е по евтино на дърва и въглища отколкото с клими.
    Вярвай ми,цял живот се топля на дърва(от време на време и с духалки като ми писне от тия дърва и тая хамалогия).По-голяма простотия от това да се топлиш на дърва(за въглища и тем подобни глупости да не говорим),НЯМА,при тия цени на дървата между 80-100 лева на кубик(даже и за 50-60 лева да ги намериш)далаверата е тотално НИКАКВА,разликата с това да се отопляваш на дърва и климатик среден клас е близо от 2 до 3 пъти за кубична единица произведена топлина по-евтино в полза на климатика,да не говорим за цялата хамалогия и чистене след това с тия дърва,а за мизерията при въглищата не ми се и говори.иде ми да си прережа вените,че прогледнах чак сега,в слушане на разни малоумни комшии,"приятели"и т.н.,да съм си сложил климатиците до сега 1000000000 пъти,и се чудя къде да си зария главата от срам.Единствения вариант е да се топлиш на дърва и тем подобни... е ако нямаш пари за клими,или имаш частна гора и собствена мина за въглища и някой ГЛУПАК да ти влачи хамалогията за без пари.Това с дървата го практикуват единствено бабите,(защото завалиите нямат кинти за клими и общината им отпусне някой друг кубик за без пари) и циганите(които най-вече ги крадът,чорела).
    Този пост е редактиран от batbojko; 20-02-18 в 19:37.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017
    Мнения
    2,098
    #82

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Цитат Първоначално публикувано от Lorda_^ Виж публикацията
    В този ред на мисли , някакви аргументи за разликата между 8 и 10 сантиметра изолация някой ще каже ли с няколко изречения. Питам защото и аз смятам тази година да санирам .
    10 см фибран.

    Sent from my Sony Z3 using Tapatalk

    - - - - - - - - - -

    Извинавам се за може би тъпия въпрос но може някой да снима дистанционото на тази машина.

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    742
    #83

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Моя опит е по различен.Тристаен панелен апартамент,топлещ се на локално парно.Котела е голям и е извън него,зарежда се веднъж на 24 часа с една кофа въглища ,може би 10 тина кг.След палене водата в радиаторите завира,в цвлия апартамент не се диша и е над 25 гр.А сметнете 300 кг въглища са под 100 лв на месец.С кои 3 климатика ще се постигне същото и то в студен град,а не във Варна или Пловдив.За какви 3 пъти по евтино ми говорите ,не знам.

  11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #84

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Темата за конкретен модел на хитачи...Защо ми се струва, че я обърнахте на нещо друго?

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    25
    #85

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Съгласен съм ... за дърва и въглища на друго място да говорим

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    25
    #86

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    настана студ и вече имам първи впечатления от работата на климатиците Най-големия студ беше вчера сутринта -13 градуса .. зададена температура 26 градуса , постигната температура 25.4. Единственото което понапъна машините беше зверския обледеняващ вятър във понеделник. Духаше много силно и при този вятър започнаха чести дерфрости , не съм засичал с таимер но по мои наблудения по един дерфрост на всеки 4ас и половина два. Днес и вчера вече са по редки , няма вятър и размразяват 2-3 пати за целия ден. На степен три на вентилатора разхода им е 500вата , във ветровитата нощ пуснах този във всекидневната на степен четири и постигна 26.1 при зададени 26 (на степен три стоеше на около 22 в стаята) Проблемът не е толкова със шума но разходът на енергия стана около 800-850 вата Според вас Дали е било заради леденото време или просто на четвърта степен си лапа ??? Все пак се развърта доста силно

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,034
    #87

    Re: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    На Хитачи Тата имат ограничение на развъртане на компресора когато е зададен ръчен режим на вентилатора. Само на ауто и последна степен може да работи на макс обороти компресора. Според мен 26 градуса са много да се поддържат при толкова студено време навън. Аз мойте ги държа най много на 23-24 а сега са на 21градуса, хем не се мъчат машините много, хем като излезеш на -10 Не ти е толкова студено.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    25
    #88

    Отговор: Re: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Съгласен съм .. днес вече си работят на 22. Просто в понеделник с ледения вятър не смогваха да стоплят хубаво и ги дигнах на 26 но въпреки това понеже къщата е неизолирана едва смогваха 21-22 и после размразяване и пада на 18-19 Когато обаче ръчно им зададох режим 4 на жентилаторите стигнаха до зададените 26 но и разхода скочи Въпроса ми е , Нормално ли е ? някой хора споделиха тук че на по висока степен били по икономични , но явно е само за трета степен или просто него ден заради лошите атмосферни условия са работили по здраво

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #89

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Нормално е да скочи разхода с по-високата степен на вентилатора. Нали вкарва повече топлина чрез по-интензивен топлообмен между фреона и въздухът в помещението.
    Няма как да поддържаш 26 и да ти харчи като за 21-22.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017
    Живее в
    Русе
    Мнения
    35
    #90

    Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono

    Доста хора казват, че колкото по-висока е степента на вентилатора/fan са по-ефективни и икономични. Rashidos не си писал по колко време са дефростите и дали разхода се е вдигнал когато са правили чести дефрости. При мен дефростите вече са по 24 мин. (a ne 4 min.) и разхода заради него се качва с 300W/h. Разхода ти стана 800-850 W/h при честите или при редките дефрости?
    На RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono му дават: Консумирана мощност: 0.950 kW при номинал.
    На HITACHI RAK 35RXB / RAC 35WXR му дават: Ном. консумирана мощност отопление (min - max) 0,96 kW (0,25 – 1,60)
    В тоя голям студ според мен е нормален тоя разход, aко зададеш 32 градуса, сиг ще харчи по 1.6 kW/h, пък и нямаш изолации...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе