Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Цитат:
Първоначално публикувано от
babatam
...че тялото е много близо до стената.
Ако стената се пада отдясно на вътрешното тяло се получава описаният от теб "проблем".
Цитат:
the inquirer
Ако стената се пада отдясно на вътрешното тяло се получава описаният от теб "проблем".
Там се пада датчика за температурата ли? Те хората неслучайно дават минимални отстояния.
на колко вата слиза на охлаждане тоя модел ?
Цитат:
Alexi
на колко вата слиза на охлаждане тоя модел ?
Тоя модел вече не се предлага. За 35-цата мога да кажа, че слиза на 200 вата. 25-цата е в други условия и там не съм засичал минимум.
- - - - - - - - - -
Цитат:
rosswen
Там се пада датчика за температурата ли? Те хората неслучайно дават минимални отстояния.
Да, там се пада датчика за температурата. Те хората дават инструкция за монтаж, но "великите" не ги четат и съсипват машините.
За втори път се случва да спират тока и заварвам климатика изключен. Този модел няма ли автоматичен рестарт?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
ccankov73
Да нямаш някой активен таймер?
Да, има. Явно за това.
Цитат:
babatam
Да, има. Явно за това.
За това е. И при моите, когато е включен седмичния таймер, не работи автоматичния рестарт.
Re: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Поръчах си rak35rpe-rac35wpe, но се зачетох в темата и видях, че rak25rpe е с еднакво външно и вътрешно тяло спрямо 35. Откъде тогава идва разликата в параметрите, съответно и по ниската с около 100лв цена
Дилемата ми от 25 или 35 идва от това, че 25 е с доста по безшумно вътрешно тяло , 22 срещу 25 дБ
До скоро бях с Fujitsu ASYG12LECA и на най-ниската степен на турбината си беше ок при сън - 21дБ
Разликата идва от софтуера....
Цитат:
krasich
Поръчах си rak35rpe-rac35wpe, но се зачетох в темата и видях, че rak25rpe е с еднакво външно и вътрешно тяло спрямо 35. Откъде тогава идва разликата в параметрите, съответно и по ниската с около 100лв цена
Дилемата ми от 25 или 35 идва от това, че 25 е с доста по безшумно вътрешно тяло , 22 срещу 25 дБ
До скоро бях с Fujitsu ASYG12LECA и на най-ниската степен на турбината си беше ок при сън - 21дБ
А ако се окаже че въпросните 25дб ми идват в повече, има ли вариант да се свалят до 22 както при rak25 ?
Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Цитат:
krasich
А ако се окаже че въпросните 25дб ми идват в повече, има ли вариант да се свалят до 22 както при rak25 ?
25dB си е доста тихо и е добре за спане. Аз бих гледал шумът на 2-рата степен. Още не съм срещал машина, която да се справя кой знае колко добре само на 1-ва степен в по-студено време. Колкото и да са големи дебитите, си духат под носа и не издухват достатъчно надалеч. Само в помещения с минимални загуби може да върши добра работа 1-ва степен.
Цитат:
krasich
Да може би наистина е така, специално за отопление наистина 2ра степен поне е нужна, но при охлаждане лятото на 1ва степен нощем, за поддържане на приятна температура си е добре.
Дано наистина се окаже добър вариант, защото въпреки, че по параметри е 25дб прочетох доста мнения, че се усеща тих като работа.
Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Цитат:
krasich
Да може би наистина е така, специално за отопление наистина 2ра степен поне е нужна, но при охлаждане лятото на 1ва степен нощем, за поддържане на приятна температура си е добре.
Дано наистина се окаже добър вариант, защото въпреки, че по параметри е 25дб прочетох доста мнения, че се усеща тих като работа.
Да, ставаше въпрос за отопление. На охлаждане става и с по-малко духане. Ако производителят не е излъгал, 25дБ си е доста тихо.
RAK35RPD външно тяло 2 пъти ми го подменят в гаранция заради заминал компресор.
Първата смяна беше на година и 6 месеца, инсталираха ми чисто ново външно тяло, работи лятото много малко и септември месец отказа.
Говорих с доста сервизи - казаха това им било слабото място, но аз повече Хитачи няма да си купя. Иначе е икономичен и работеше първата зима и на -15 без проблем.