Отговор: Нормална ли е този начин на работа на - Hitachi ras-s40y2
Явно наистина е така, отговаря 1:1 на поведението на машината. Язък за хубавия хардуер, явно японеца който е писал софтуера е наблягал на сакето повече. Под 300 вата сваля само на супертих режим което ме навежда на мисълта да преработя ако може него - само да измисля как да развъртя вентилатора на желаната от мен сила на въздуха. Ясно че в софтуера няма как да се бръкне, остава хардуерно да модифицирам управлението така че да се врътка като на макс.
това не е нормално поведение на японски инвертор ,има нещо нечитаво
Re: Нормална ли е този начин на работа на - Hitachi ras-s40y2
Тих вентилатор - консумация между 660 и 320 вата , изходящ въздух - между 38 и 31.5 гр., не минава в он-офф
Това също нее нормално. При мен на 370 вата духа с 38-39 градуса някъде но на 3 степен от 4. Може и модела да е така защото и при друг потребител от форума май е така.
Що не го смениш, вместо да модифицираш?
Това най-лесно, и без това съм го сложил пробно - външното тяло е на терасата на земята, демонтажа ще ми е 5 мин. макс. Тези дни в топлото /10-на градуса отвън/ взе да слиза минимума на около 680 вата. Ама пак масово си е он-офф. Прочетах из форума за климатици Хитачи - еми май така си работят. За сега няма да го махам, оставям си го така, явно силата му е в студовете. Там оплакване нямам - не изключва и работи като инвертор при консумация 1000-1300 вата. При минус 10 Mitsubishi GC35-VA на неговото място бичеше на 1500 вата и пак не смогваше. А това хитачи не се замисли, вътре си беше топло, нямаше и безмислените дефрости на 2 часа на митсубишито.
По нататък ще взема да пробвам и друга марка, Тошиба ми се ще да видя как бачка...
Ъпдейт - Тези дни е топло /10-12гр/ и на автоматичен вентилатор започна да слиза и под 500 вата. Видях го на 480 вата да работи 10-на минути преди да мине он-офф. Снощи го оставих на тих режим и сутринта си креташе на 340 вата, 37 гр. изходящ въздух, 23 входящ. Явно така си работи този модел - колкото по студено е отвън толкова по висок му е минимума. И на всяка степен на вентилатора е различен. Видях колегата с RAK-25RPE в темата си е пуснал графика на консумация. Като гледам неговия дига до 400 вата и изключва. Моя е с 50-60% по мощен така че долу-горе съответства работата. Смятам даже да му махна ватметъра и да не му обръщам внимание вече ;)
Работи си ветерана, интересното е че за повече от 2 месеца съм го чувал 3-4 да се размразява. Като се замисля този месец май не съм го чувал и виждал /външното тяло е хвърлено на терасата и ако нещо протече от него ще се види/. И при минус 8-9 си си работи около номинала и малко отгоре, около 1100 вата. Карам си го на най-високата степен на вентилатор че иначе не смогва да дойде топлото в краищата на моя хамбар. Вечер го намалям с една степен. За януари отново е изгорил около 500 квт.
Сега ме трови друго - една вечер спря тока и установих че не тръгва след това климатика. Прибира си клапите и стои на стендбай. Митсубишитата ми не правят така - тръгват си на каквото са били оставени. При хитачи има ли нещо което трябва да се бутне за да се получи това тръгване след спиране на тока?
В Япония, авторестарт на машините няма до 2016 година. След това на определени марки тази функция се активира допълнително от дистанционно управление.