HITACHI RAK 35REF/RAC 35WEF не работи коректно
Климатика не може да поддържа 23 гр. (трябва да го настроя на 26 градуса от ДУ за да стигне 23 гр.) в стая 22 м2., 60 м3.,
(южна, вътрешна, сменена дограма санираниран апартамент вкл. и таваните).
Изпробвал съм различни режими - основно работа на максимална степен на вентилатора.
Имам 3 други HITACHI-та, модел от преди 10-на години, които работят перфектно и поддържат зададената им температура,
затова когато се наложи купуването на нов климатик отново купих HITACHI.
Иначе климатика има капацитет да отопли стаята.
За проба при външна температура - минус 9 гр. настроен на 32 гр. от ДУ за 2 часа от 22 гр. достигна 28 гр.
Монтиран е това лято, според фирмата от която закупих и монтираха отговорът че това е нормално. Според вас така ли е?
Отговор: HITACHI RAK 35REF/RAC 35WEF не работи коректно
Щом на -9 ти е достигнал +28, какво очакваш повече от климатика? Къде мериш температурата, горе, при неговия датчик е важно колко е.Термометъра верен ли ти е, имай в предвид, че горе е доста по-топло, още повече, че си с изолация на тавана.Насочи му клапите максимално встрани от тялото и под 45 градуса.
Таваните на стаите с другите HITACHI-та, където казваш, че няма проблем и те ли са изолирани?
Таваните на цялото жилище са изолирани, термометрите са точни и тарирани.
Меря на височина метър над пода, същото и за останалите помещения.
На негово място имаше MIDEA 12-ка която при студено време издъхваше....
Проблема е че климатика не изключва, (изключва когато му задам 21 гр. тогава и на термометрите е 21 гр.)
Другите HITACHI-та изключват и правят големи почивки, поддържат зададената им температура точно дори на високи градуси например 27.
Forrest на къде са ти насочени клапите на вътрешното тяло да духат. Най добре е да качиш снимка да се види разположението на вътрешното тяло на Хитачито и накъде да му насочени клапите.
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38728&stc=1
Клапите са надоло и навътре (на дясно) към помещението.
Според мен искат малко повдигане нагоре. Първо ги повдигни с една позиция нагоре и изчакай 2 часа да видиш дали има промяна и повишаване на градусите в стаята. Можеш после да ги повдигаш с по още една позиция по нагоре и да оставиш климатика да работи така повече време и така ще си избереш оптималната позиция на клапите.
[QUOTE=Forrest;1030258]Климатика не може да поддържа 23 гр. (трябва да го настроя на 26 градуса от ДУ за да стигне 23 гр.) в стая 22 м2., 60 м3.,
(южна, вътрешна, сменена дограма санираниран апартамент вкл. и таваните).
Изпробвал съм различни режими - основно работа на максимална степен на вентилатора
....ЗДравей ... аз съм с климатика от подписа ми .. който е почти като твоя в хол с кухня 25кв.м..... при мен беше в началото като при теб на 23 гр. .. какво направих ( пуснах го за около 6 часа на 24гр. като в стаята беше 22гр. -направи си около 25 гр. , след което като поработи тези 6 часа демек около 00ч. му върнах на дистанционното 23 гр. и вече 2 месеца си работи супер - поддържа си 23.5 до 24гр. в зависимост от външната темп. ) ааа и за вентилатора на 3 степен ;) му е идеална .. тествай да видиш :thumbup
Цитат:
Първоначално публикувано от
Forrest
Проблема е че климатика не изключва, (изключва когато му задам 21 гр. тогава и на термометрите е 21 гр.)
Другите HITACHI-та изключват и правят големи почивки, поддържат зададената им температура точно дори на високи градуси например 27.
В колко квадрата стаи са инсталирани другите HITACHI-та и с какъв размер са и те ли са 12-ки, инверторни ли са и те?
Стаята 22 м2., 60 м3 с какви размери е, да не 7м*3м?
Отгоре на климатика колко градуса е, мерил ли си?
Моментна консумация мерил ли си?
От колко време работи климатика, темперирано ли е помещението?
Останалите стаи са 18-20 м2. HITACHI-тата не са висок клас модела е 14HB.
Стаята е почти квадратна, темперирана.
Ще измеря темп. от горе.