Софтуер/фърмуер за Hitachi Rac-D10EX3
Здравейте,
Имам нужда от помощ с климатик Hitachi Rac-D10EX3, след като наскоро Евн правиха подмяна на електромерите и често спираха и пускаха тока през деня климатика се развали.
Въобще не може да се стартира. Повиках техник, който го разглоби и установил, че софтуерът/фирмуеъра на климатика е повреден, и трябва да се намери памет от същия модел климатик, която да се пренапише на моя. Може ли да ми посочите фирма или човек към когото мога да се обърна ?
Отговор: Софтуер/фърмуер за Hitachi Rac-D10EX3
Техника разглоби климатика на място и там установи проблеми с паметта? Каза ли коя памет? На вътрешното или на външното тяло?
Силно се съмнявам, да е такъв проблема, но щом техника е казал, може и да е така.
Имай предвид, че това не е телефон или андроид телевизор, че да има фърмуеър. Единствено ЕПРОМ-те могат да се пренапишат.
За вътрешното тяло, а именно ЕПРОМ ни трябва за да пренапише информацията.
Интересно ми е как се стигна до това заключение.:) На платката ги има всички захранвания, но не движи клапи и не светка лампи? Запускане от ръчен бутон правено ли е?
Ако качиш снимка на платката, ще е по лесно за ориентация.
Цитат:
Първоначално публикувано от
excione
Здравейте,
Въобще не може да се стартира.
Нищо не се задейства нито едно от телата, няма индикация на вътрешното, компресора и/ или турбината не стартират?
Някакъв друг уред повреден ли е? Хладилник например.
За друг път да знаеш, че когато се изключва захранването, всички предпазители се изключват!