Midea 12-ка - при охлаждане тече страшно много вода по странен начин
Здравейте,
Купих си Midea 12-ка в началото на лятото. В началото не ми правеше впечатление, но сега го гледам, че тече адски много.
Учудва ме и факта, че не тече непрекъснато, а примерно когато го наглася на 20 градуса (които в моята стая никога няма да ги постигне) работи може би 20-30 минути и външното тяло изключва. В този момент започва от вън да тече вода все едно от чешма за около 3-4 минути.
Някой забелязал ли е подобно нещо при тези Mideа-и? Интересно ми е защо не тече непрекъснато по малко, а наведнъж по много.
Немога да разбера и защо тече толкова много вода (може би се изливат по 3-4 литра вода). Найстина кухнята и хола (където е климатикът) са една стая, но толкова много вода не разбирам от къде се взима.
Re: Midea - При охлаждане тече страшно много вода по странен начин
само не си мисли че климатика произвежда вода!естествено че я взима от стаите където е монтиран.не забравяй че лятото влажноста на въздуха е много голяма.
Има вариант да е поизпуснал фреона и вътрешното тяло да замръзва,така че докато работи климатика погледни питата под филтрите и ако е заскрежила - викаи сервиза а ако не е не се притеснявай - нека си тече.
Благодаря за отговорите!
Вчера се случи и друго странно нещо - по едно време като спря външното тяло от вътрешното потече вода от пред от където духа в единия край. И преди се беше случвало, но само капеше, а сега направо потече.
Иначе ще гледам за замръзване.
Щом отпред е потекло значи ти е запушен дренажа. Ако е гаранционен веднага ги викай да го оправят.
Липсва фреон или много са го продухали вместо да вакумират. И гледай да ти го заредят с електронна везна.
Защо пък да го зареждат с везна? Тогава пък ще трябва да изпуснат фреона, а с него и масло. Климатика явно е конвенционален и може да се дозареди културно с манометри.
Цитат:
Първоначално публикувано от ewgeny
Защо пък да го зареждат с везна? Тогава пък ще трябва да изпуснат фреона, а с него и масло. Климатика явно е конвенционален и може да се дозареди културно с манометри.
Ъъъъ... :yikes
И защо да го изпускат?
Отсмукват го, в течна фаза и не излиза маслото или ако се увлече нещо е несъществено.
Или климатика е недозареден фабрично, или всеки момент че се предаде, поради изтекал фреон.
При всички случаи трябва да се дозареди или да се източи и да се зареди с количеството написано на табелката, което си е задължение на монтажната група.
Днес имах подобен случай ( гаранционен ) и установих че MSF-ките имат защита против замръзване на вътррешното тяло.
поради малко количество фреон вътрешното тяло замръзва ( и климатика си спира компресора, макар и да не е достигната зададената температура)
Точно тогава тръгват да се размразяват тръби и отвсякъде потичат води: от дренаж тече яко , от вътрешното тяло през колектора - мъгла - страшна работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Липсва фреон или много са го продухали вместо да вакумират. И гледай да ти го заредят с електронна везна.
Е чак пък да си купуват хората везна :-), достатъчно е да не заскрежава дебелия кран и количеството фреон е достатъчно,
И при мен така се получава още от както го купих - компресорът спира преди да достигне зададената температура. Мислех си, че е нормално това, но явно пак е от липсата на фреон.
Може ли някой (ако му се занимава) да ми обясни как така като е малко фреонът замръзва вътрешното тяло? Питам от чисто любопитсвто, защото от няколко дни се мъча да си го обясня теоретично и не мога :)
Цитат:
И при мен така се получава още от както го купих - компресорът спира преди да достигне зададената температура. Мислех си, че е нормално това, но явно пак е от липсата на фреон.
Може ли някой (ако му се занимава) да ми обясни как така като е малко фреонът замръзва вътрешното тяло? Питам от чисто любопитсвто, защото от няколко дни се мъча да си го обясня теоретично и не мога
Не винаги,когато замръзва вътр.тяло е поради липса на фреон.
Други възможни причини;
прекалено голямо помещение,прекалено топло помещение,много мръсни филтри,слаб вентилатор,продължителна работа на климатика на много ниска зададена Т,
а най често комбинация от няколко фактора