Споделете впечатления за този модел......
Преглед за печат
Споделете впечатления за този модел......
Като цена неможе да се иска повече от модела но за топли поне малко от малко не го монтирай в помещение без изолация дограма и да не е повече от 50кубика.
Мога да дам един много добър съвет към всички купуващи си евтини климатици като например Midea. Купувайте само модели включени в официалните каталози на съответната марка или показани в официалната интернет страница на производителя.
Защото забелязвам в предлаганите модели предимно при Midea, че заминава за Китай някой наш търгаш и поръчва в завода производител модел 7-ца, после му лепи лепенки че е 12-ка и ето ти после предприемчивост и търговски нюх за сметка на шараните които вече са захапали кукичката.
Този модел Midea MSR5-12HRN1 го няма нито в каталозите нито на сайта на производителя. В интернет информация за него излиза само в български и няколко румънски сайта. По информацията поместена в българските сайтове, килограмите на двете му тела съответстват съвсем точно на различни модели 7-ци работещи на същият фреон. После да няма въпроси - Защо седмицата ми не топли като 12-ка.
Значи ли това, че малко се пипа Мидеята на българска земя преди да стигне до клиента ;)
Ако е доставена от Магнум няма как да има измама хората са официални вносители на Midea.Не са някоя гаражна фирма.
Какво значи официален вносител в БГ? На сайта на Мидея никъде няма и дума за Магнум.А ако пуснеш в Гуги "официален вносител Мидея" ще ти изплюе какво ли не,само не и директна информация от Магнум.Спор няма,че са голяма фирма,но са си обикновени вносители.Такова определение като "официален" няма.Ако аз внеса 20 или 100 бр ,като си поема поддържането по закон,какъв ще съм-неофициален ли като съм по-малък? Или и аз да афиширам,че съм официален?
А въпроса с измамите от големи фирми-вносители е коментиран многократно.Не твърдя,че Магнум са такива,но...Работих в Технолукс (Аладин) навремето и съм видял как лесно става.
С какъв фреон е този модел? ПИтам защото мисля да го купувам, основно за охлаждане.
R410AЦитат:
Първоначално публикувано от jasen78
Аз също към този модел съм се насочил, но се двоумя все още и за MSG 12 HRN2. Кой е по-подходящ за помещение по-малко от 40 куб.м. (3700x3400x2700) с изолация и ПВЦ, среден етаж, северно изложение.Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Имам Midea MSR5-12HRN1 в северна стая. Помещение по-малко от 40 куб.м. (3300x3400x2700) с изолация и ПВЦ . Взех го заради това че е икономичен . Но тази икономичност е за сметка на по бавно достигане до по висока темепература на изходящия въздух .Мога да кажа че по скоро става за поддържане на темепературата в стаята в нормални граници (22-24) отколкото за да я стоплиш бързо когато се прибереш или ти стане студено . Не ми допада също че и на най ниска степен на вентилатора прави течение в стаята . Може би трябваше да взема 9-ка която да работи поне по 5-10 минути на цикъл ,а не по 2-3 като при мене , но тогава имаше от този модел само 12-ки . Иначе намерих начин да огранича течението в стаята когато съм си легнал на леглото срещу климатика : или със събиране на залужите или слагам парче лист върху климатика / от кадето засмуква въздух / за да му намаля дебита . :-memnon друг пробвал ли е такива шантави идеи :yikes
Бавното вдигане на изходящата температура на режим отопление е поради това, че машината е маломощна.
12ka в 30 м3 според теб е маломощна??? 120 -130 Вт / м3 са ти малко ??? Май имаме нов Джъсти....
тия 120вт/м3 знаеш ли кога ги прави ? ако го настоя на 30 градуса и вънка не е над 7 над нулата и работи без да изключва 10 мин .Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
понеже в стаята е 21-22 аз го пускам на 22 цял ден и климатика поддържа около 22 . първоначално температурата на изходящия въздух е около 30 градуса и след 2-3 минути когато спира компресора тъкмо е достигнала 42-44 градуса и продължение на 2 минути продължава да върти турбинката .
Според вас колко вата отдава този климатик в този режим на работа при положение че дебита е около 500м3/час.
100 , 70 или 50 вт/м3 ?
:help