Midea MSF1-12HR - таѝмера мига
Здравеѝте,
Онзи ден, както бях включил midea-та ми (MSF1-12HR) за режим топлене, спря и лампчиката на таѝмера започна да мига (над 5 пъти в секунда). Не отговаряше на бутоните от дистанционното, но се оправи само след като го изключих от контакта и го пуснах отново. Тази вечер същото се случи. Търся в саѝта им, но нищо не намирам. Какво означава това? :help
Re:Мигащ индикатор за таѝмера
Не знам какво значи - но обикновенно броя мигания е от голямо значение - така че по добре преброй и кажи колко са за да може по-запознати да се изкажат
Re:Midea MSF1-12HR - таѝмера мига
Ако единствено и само лампичката на таймера мига без прекъсване възможните проблеми са:
- Дефект по платката;
- Захранващото напрежение е по-ниско от 187V;
- Проблем с компресора.
Трябва да се замерят съпротивленията между намотките на компресора и замерване към корпус. Ако съпротивленията са наред да се смени работният кондензатор на компресора.
за сега проблемът се е появявал само 2 пъти и се е оправял с изключване и включване от контакта. При 2-та случая беше в 2 различни вечери. Не ми изглежда много спешно за сега. Нужно ли е от сега да се свържа с техник или да изчакам да зачести проблема?
Ако се прецака компресора се хвърля климатика. Преценката какво да правиш разбира се си е изцяло твоя.
Или сега даваш 80 лева на майстор за оправяне на проблема или след три месеца даваш 700 лева с монтажа за същия тип нов климатик.
лесно е да се вземе решение значи. мерси мн :033:
Решихте ли си проблема и как? Ние имаме същия проблем. Моля за помощ, ако знаете от какво е!