Как да работи Мидеята?.......
Населено место -Плевен,град.Помещение -мансарда ,около 35квадрата,климатик Мидея,MSR-18ARDN1.Как да работи климатика за да е най икономичен.?Гоня температура 23-24 градуса,по цял ден ме няма,на работа съм,сутрин ми трябва "топло"за 2 часа и вечер 3-4 .....Климатика е на две години,филтрите ги чистя най редовно!.
Отговор: Как да работи Мидеята?.......
Докато времето е меко, го изключваш и настройваш таймера да го включи един час преди прибиране, нощно време пак така. Когато сериозно застудее, докато те няма го оставяш на 18*С и като се прибереш го увеличаваш, през нощта по същата схема.
Благодаря blue1,но съм малко притеснен!Три дни си бях в Южна Бг,днес се прибрах към 15ч.От тогава до сега/20.30ч/ климатика върти на зададени 26 градуса и от 14.5 температурата се повиши на 20.4 градуса и повече не мърда!Пише ,че е супер инвертор дс нещо си,ама ме отчайва!Че то при големи студове ще съм на шушулка!Сравнявам го с Дайсекай 5-ците в дома ми/тука ,в Плевен съм на квартира/....разликата е от Земята до небето!!Опитах и го дадох 30 мин на 29 градуса!Ефетг йок!Топлината ,която изхвърля си е същата......Пак го върнах на 26........
"Сравнявам го с Дайсекай 5-ците " - ти утепа коня с лопатата...
P.S. И аз като си вземах мидеята си виках - "колкото и да е зле,все ще топли" , ама се оказа че охлажда добре - и лете и зиме..:lol:.
Цитат:
Първоначално публикувано от
prismehulnik
Благодаря blue1,но съм малко притеснен!Три дни си бях в Южна Бг,днес се прибрах към 15ч.От тогава до сега/20.30ч/ климатика върти на зададени 26 градуса и от 14.5 температурата се повиши на 20.4 градуса и повече не мърда!Пише ,че е супер инвертор дс нещо си,ама ме отчайва!Че то при големи студове ще съм на шушулка!Сравнявам го с Дайсекай 5-ците в дома ми/тука ,в Плевен съм на квартира/....разликата е от Земята до небето!!Опитах и го дадох 30 мин на 29 градуса!Ефетг йок!Топлината ,която изхвърля си е същата......Пак го върнах на 26........
Няма място за сравнение! При тези условия просто не го спирай, но имай предвид, че Мидеята ще харчи доста повече ток от Тошибата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
blue1
Мидеята ще харчи доста повече ток от Тошибата.
Приликата между мидеята и жената е, че и двете само бучат и харчат.
....Че тази Мидея,ако опъва 2квт/ч,по добре да я спра и да включвам конвектора!?........
И повече може да е, гледам има консумация по номинал 1,5 кв, а като пусне и печката от 1 кв става още повече.
Там е проблема, че така пише. Ако наистина харчи 1,5 кв, няма как да не даде 3,5 - 4 кв при тези температури.
Това животно да няма и някакви допълнителни нагреватели,а аз да чакам ефект като от ИСТИНСКА инверторна машина!?..А колкото до сравнението с Дайсекаите 5-ци....,е, не съм толкова глупав,не сравнявам възможностите на двете марки,просто съпоставям топлината и СКОРОСТТА на достигането на зададената температура!.....
Може и нещо да му има.При мен,във студена северна стая 24 кв ,при пускане на климатика показваше 15 гр датчика на тялото му ,нагласих го на 24 гр и макс вентилатор и след 1 час ,вече показваше 24 ,като да кажем че в другия край на стаята беше около 21 гр с по точен спиртен термометър сложен на метър от земята.Това е със Samsung 12 ka.
.....И какво,да викам ли техници ,или мога аз да се опитам да си помогна сам!?...
Като начало:
- почисти добре филтрите и ги монтирай сухи;
- избери режим отопление и максимална скорост на вентилатора;
- задай максимална температура от дистанционното;
- след около 5 минути работа, измери температурите на засмуквания въздух и тази на излизащия. Напиши ни стойностите;
- напиши ни какво е било времето и външната температура при това упражнение.
Без тази информация, ще си чатим тук до Второ Пришествие... Би било чудесно, ако снемеш и консумацията с ватметър или токови клещи, ама да не ставам нахален.
Успех!
Какъв е модела на тоя инвертор ?