Отговор: Мнение за MS11MU-18HRFN1
Имам сходно по параметри помещение, като вашето, и мога да ви гарантирам, че отопление с качествен климатик ще ви излиза доста по евтино, отколкото на газ.
Да, нямам никакви съмнения относно това. Все пак искам газ заради уж по-високия комфорт, а и топлата вода. Честно казано никога не съм живял на отопление нито с климатик, нито с газ. Винаги на централно парно или ел. радиатори. Факт е, че комфорта с парното е осезаемо по-голям, очаквам да е аналогично и с газта. Затова и искам първо възможно най-скоро да сложа климатика за да се спася от адската жега в момента. В същото време няма да прибързвам с газовия котел - първата зима ще изкараме с климатиците - искам да видя как ще бъде с тях и дали наистина комфорта страда осезаемо. И ако не ме кефи вече за следвщата зима ще съм готов с газта.
С тая мидея комфортът няма да страда, защото не може да съществува покрай нея...
Здрасти AC_From_Hell,
Все пак за бъде по-полезно мнението Ви ще съм благодарен ако препоръчате конкретен марка/модел от пазара в момента, който би се справил по-добре.В интерес на истината имам съществен толеранс в бюджета. Далеч не търся най-евтиното възможно. Стигнал съм до този конкретен модел от оферта от приятел, който продава климатици. Предложи ми този или GENERAL ASHG18LFCA1 за 2150лв като коментара му беше:
- разликата в енергийната ефективност на практика е незначителна
- Midea-та дава равно или по-малко дефекти
- няма осезаема разлика в комфорта
- 3 срещу 5 години гаранци в полза на Мидеа
- защо да даваш повече пари за минимална разлика
Така, че - няма да попречи да ми препоръчате друг климатик, който е смислен за дадените условия.
Но нека не изместваме основния фокус на темата, който е - преки впечатления от конкретния модел/серия, а не за Мидеа по принцип.
На цената на тази газ, можеш да си боднеш 3 Дайсекая и да се радваш на реален комфорт.
Приятелят ви изобщо не е в час с климатичната техника. Не ви съветвам да му се доверявате.
Разликата в ефективността ще си проличи през зимата - аз с 24-ка мидея плащах над 200 лева ток за средно хладен хол, после с 2 12ки панасоник 150 за топъл апартамент
Мидея дават равни или по-малко дефекти от Дженерал, ако говорим за 1 брой мидея и 100 дженерала
Разликата в комфорта ще е грандиозна и го гарантирам.
3 години истинска гаранция срещу 5 години на ежегодно плащане за профилактика и пълна липса на резервни части
Защо 3 Дайсекая? Нямат ли достатъчно големи за хола ми?
По принцип имам още 2 спални за климатизация ама там не ми е спешно. Искам да направя "пилотна" инсталация в хола, точно защото съм се опарил и от фирми и от продукти.
Дайте тогава препоръки за фирма и за модели и ще ходя да ги гледам.
Исках да кажа 3 климатика, вече Дайсекай ли ще е ти си избираш. За хола може би 1 50ка хеви ще ти върши работа, по тънко може да минеш и със Самсунг - там вече модели има кой да ти предложи. За двете спални Дайсекай. За 6к климатизираш целия апартамент със висок клас машини и си свиркаш. Имай предвид че и без това ще дадеш 2,3к за накякви дървета от които ще очакваш да те охлаждат през лятото. Прибави и инвестицията за тая газ... Злато! В крайна сметка няма аз да ти плащам сметките.
Успех с избора!
Твоя приятел не ти е приятел щом те зарибява с мидея или никога не е монтирал дженерал.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Твоя приятел не ти е приятел щом те зарибява с мидея или никога не е монтирал дженерал.
Принципно и двете марки са произведени в Китай( демек са оригинални :))) с разликата, че на FUJITSU му се отлепя лепенката made in PRC и отдолу пише Япония!
мда и 2те се сглобяват в Китай ама там приликите свършват според мен .. едното е климатик другото не е