Отговор: Midea MSR-12HRN1
Извикай си техник. Случва се при тези Мидеи да залепне релето.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Извикай си техник. Случва се при тези Мидеи да залепне релето.
при залепнало механично реле ,не би ли трябвало ,при изкл.климатик и последващо вкл.в захранване да вкл.веднага,а в някой случаи ,включва примерно след минутка две , което ме навежда на мисълта, че не е от механична повреда.
"Имало е случаи ,когато след,кратък престой се е оправял но и такива случаи ,когато след вкл.в контакта отново заработва и така до бинго."
На релето се намагнитва магнитопровода и залепва котвата. понякога отпуска, понякога, не. Идва време, когато залепва тотално.
Какво освен да извикам техник,ще ме посъветвате да направя?Веднъж вече платката ходи на преглед и казаха,че е наред.Колко време трае това намагнитизирване понеже след доста време отново е така,което ме навежда на мисълта ,че може и механично да блокира.
Сменя се релето, само няма да се оправи
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
А каква е логиката ,при изключил веднъж компресор ,да мине време при изключен от дистанционното климатик но включен в мрежата за ел.захранване ,да включи след примерно 3-4 минути .Това не променя ли нещата ,че самото реле не е механично залепнало,а нещо го кара да включи ?
Ти сигурен ли си, че включва компресора? Да не е звук от четирипътния вентил.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rumb@ta
Ти сигурен ли си, че включва компресора? Да не е звук от четири пътния вентил.
Да ,колега ,8 часа едва ли вентила бръмчи в несвяст, а и мога да направя разлика между компресора и вентила над него. За сега ситуацията е следната :свалих за пореден път платката и я занесох този път на друг майстор ,който да погледне релето и ако прецени,че е за смяна да го смени.Реално погледнато аз не съм чак такъв специалист но ,когато мерих вероятното реле на силовите му контакти бяха затворили веригата но нямам представа нормално отворени или затворени трябва да бъдат те.Сега изчаквам обаждане от майстора и евентуално какво е констатирал той самия.
Нормално отворени трябва да са. :)
Климатика отново работи нормално . Майстора на който дадох платката за ремонт , не сподели много информация но проблема е бил в релето до колкото рабрах от краткия му коментар.Благодаря на отзовалите се.