-
Re:Климатици MITSUBISHI
Може и никога да няма по-малки от тази серия. Обърни се към МХИ с въпроса. Решили са и са направили върхова серия мощни климатици.
ZGX серията не е за подценяване. Само дето 50ZHX има по-висок COP от 35ZGX :))
Сервизна документация на ZHX серията:
http://www.officeconnection.nl/CMS/F..._srk_t_079.pdf
ENJOY!
PS: Само забележете графиката на стр. 6 от документа.
-
Не разбрах каква е тази зависимост на дължината на тръбите (пак на страница 6), при която в режим отопление няма промяна а при охлаждане има влияние и защо започвар от 7 метра? В моя случай тръбите не са повече от 70-80 см. до външното тяло. това проблемли е ? Между другото температурата на вън при мен падна на 4.5 С° и в момента разхода е около 200 W, до сега не мисля че е падала толкова много, така че ще видиме разхода за ноща колко ще е ? Засекъл съм и нощна енергия и ако успея утре да стана в 6.00 ще имам по точни резултати.
-
LRR
Производителите са си вързали гащите, написали са черно на бяло че при удължаване на тръбния път(над 7 метра) се намаля охлаждащия капацитет. В твоя случай си идеален - няма загуби. Кажи при старт/стоп/работа на компресора - чуваш ли преминаването на фреона?
-
Абсолютно никакъв шум от фреона не се чува, сигурно са му набутали някакви заглушители. Знам много добре какво представлява този вид шум, при старата ми изградена термопомпена инсталациа (вода въздух) в къщата, в стаята имах чусвото че тече водопад. Единствения по сериозен шум е когато повиши оборотите на перката, но това рядко се случва, освен ако не решиш да вдигнеш рязко температурата в стаята с 2-3 С°. Стаята ми е голяма и климатика е монтиран във възможно най-отдалечения и най-малко обитаван ъгъл, така че почти не го чувам, но не го препоръчвам за по малки помещения - като го пуснеш на хаи-пауър направо повдига покривката от масата, въпреки че е на 3-4 метра от нея :god
-
Някой може ли да ми даде линк с информация за точните, ама наистина точни характеристики на МЕ MSZ-FD35VA, понеже открих досега поне пет различни.
-
http://v-clima.com/get_file.php?id=65&table=images
Най-долния файл - теглиш и вътре ще откриеш и FD модела.
-
Благодаря!
Знам, че има доста казано за този модел, но все пак смятам, че остава една питанка. Бива ли го или не? На бългаския пазар е от 10 месеца и би трябвало да има вече яснота за качеството му. Някой ще се нагърби ли с едно обективно и обосновано мнение. Проавокирам най- вече онези, които имат афинитет към сравнителни анализи. Във форума срещам на няколко места подобни сравнения, много добри. Може би е най- добре да се сравни с конкурентът му от MHI и с някой аналогичен модел на Дайкин.
Аз лично смятам, че е много добра машина и си заслужава парите.Дори по мое скромно мнение към момента не може да се намери достатъчно добър аналог у конкурентните марки. Но какво ще кажете.......? Нека се включат собствениците на серията , както и онези, които имат преки наблюдения по един или друг повод.
-
-
-
-
Диндо, прочетох доста твои мнения из форума, но с малко закъснение, чак като видях, че имаш над триста. Най вероятно не e твой, но имаш наблюдениq. Ако е така, кажи какви са те. Добър ли е? Аз се бях засилил да купувам климатик, но реших малко да отложа, за да се поогледам. Този модел (FD35) ми е влязъл в око и не излиза. Така ,че помагай ако можеш.
-
Климатика е на клиент.Машината е мноооого добра, ако не те смущава цената- това е твоя климатик!Двойна пита на външния топлообменик,по-голям диаметър на турбината на вътрешното тяло за по-безшумна работа.И куп екстри.Успех в избора!
-
Аз пак да се включа, с поредния многократно задаван въпрос. (Сигурно ви е писнало от такива като мен, но ще се радвам някой да помогне)
Та след много четене и ровене из интернет се спрях на слените модели:
Mitsubishi Heavy Industries - SRK/SRC 35 ZGX-S
Mitsubishi Electric - MSZ-FD35VA
Toshiba - RAS - 10SAVP-E
Toshiba - RAS - 13SAVP-E
Fujitsu - ASYB23LD
Във форума видях противоречиви мнения за всеки от климатиците (единият започвал от 1.5KW, на другия се чувало преливане, третия не бил достатъчно тих и т.н.) Ще съм благодарен на всеки, който изкаже някаква препоръка или негативно мнение за някой от климатиците (че да намаля ибора).
Все пак си мисля, че каквото и да избера няма да сгреша. ;)
ПС: Става дума за 26.6 кв на 2.6 м.
-
10ката(която всъщност е 9ка) я забрави няма да стопли
-
Добре! (Мерси
Остават още 4 ;)
Може би и Очо трябва да се включи и да сподели последни мениния за МЕ-тата (че да не пиша същите неща в тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37698.80.html).