1 Прикачен файл(ове)
ME MSZ-WX28J - светна червена лампа на вътрешното тяло !?
Някой да знае какво означава № 5 от снимката на този климатик? Светна в червено първато от трите деления вече няколко дни? И можете да ми ги разтълкувате и другите натписи, че климатика е като коледна елха, някой път светва една друга изгасва и т.н.
[img width=800 height=600]http://ruildesign.com/images/klima.jpg[/img]
И втория ми въпрос е, за какво е тази празна касетка във вътрешното тяло? Трябва ли да си купя някакъв филтър да поставя вътре?
Re:Червена лампа на вътрешното тяло Mitsubishi MSZ-WX28J!?
Тая касета мяза на плазма ;)
Не мога да повярвам, че няма поне един човек от форума да ми помогне с проблема ми. Хайде напшете две, три изречения.
Номер 5 е индикатора за чистотата на въздуха, касетата е за ароматизиращ филтър. А ти от кой купи климатика?
Колега, и моя климатик е с подобна касетка. Тя е плазмен дезодориращ филтър. Както и да е.
Не знам дали знаеш, ама и тя се мие с вода.
Има и друго. В моя климатик има вграден таймер 330часа за напомняне да си почистиш филтрите. и после ми светва една лампа.
Твоята ламппа от кога е засветила?
Та, след почистването на филтрите трябва да "занулиш" този таймер. И тогава лампата ми изгасва.
Ти тази процедура правиш ли я?
В дясно от дисплея имаш три бутона. Единия занулява таймера. Направи друга снимка ( фронтална ), за да се видят йероглифите и да ги сравня с моите.
Черния бутон е за някакъв авариен режим на пускане при изгубено дистанционо. Не го натискай ( ако искаш )
1 Прикачен файл(ове)
Re:ME MSZ-WX28J - светна червена лампа на вътрешното тяло !?
Цитат:
Първоначално публикувано от Mc Queen
Колега, и моя климатик е с подобна касетка. Тя е плазмен дезодориращ филтър. Както и да е.
Не знам дали знаеш, ама и тя се мие с вода.
Има и друго. В моя климатик има вграден таймер 330часа за напомняне да си почистиш филтрите. и после ми светва една лампа.
Твоята ламппа от кога е засветила?
Та, след почистването на филтрите трябва да "занулиш" този таймер. И тогава лампата ми изгасва.
Ти тази процедура правиш ли я?
В дясно от дисплея имаш три бутона. Единия занулява таймера. Направи друга снимка ( фронтална ), за да се видят йероглифите и да ги сравня с моите.
Черния бутон е за някакъв авариен режим на пускане при изгубено дистанционо. Не го натискай ( ако искаш )
Да това се оказа проблема. Светва след определени часове. Не знам колко, за да напомни да почистя филъра. Натиснах едно от двете бели бутончета и изгасна.
Ето по-добра снимка
А този касетка трябва ли да има нещо вътре? Защото моята е празна. Зад касетката има един хартиен филтър?!
И най-вдясно има още една сива кутийка с кръгла дупка по средата. Тя пък каква е?
1 Прикачен файл(ове)
Неееее колега . Моите йероглифи не са като твоите.
Ето как са написани.
Но щом е дало резултат значи е за нещо подобно.
Може да са го написали по друг начин.
На моята машина няма такава кутийка като твоята.( тази с дупката )
Хартиения филтър, за който пишеш дали е от същия материал като ароматизатор за кола "елхичка" ?
Ако е същия значи това е изветрял ароматизатор.
Успех с по нататачното разгадаване на Японския
Отговарям по молба на zicfrid, който си закупи такъв модел.... Касетката е плазмен филтър. Кутийката с отвора е датчик за замърсяванията на въздуха. Индикация номер 1, показва активирането на плазмен филтър, номер 2 - активирано избиране на подходяща температура с цел максимален комфорт при различните режими и интензивността на изсушаване при нощни температури, номер 3 - не съм сигурен за нейното значение, номер 4 - активирано самопочистване на изпарителя след спиране на машината при различните раживи, номер 5 - както вече ти отговориха, индикатор за чистотата на въздуха, номер 6, 8 и 10 - информация за вътрешна, външна и влажност в % - показва се на дисплея, номер 7 - активиран таймер, номер 9 - активиран икономичен режим, номер 11 - работна индикация, номер 12 - натоварване на компресора. Може да съм допуснал, някаква грешка, но се извинявам за което. Също така, оригиналното дистанционно за модела е JG21.
http://f32batchimg.auctions.yahoo.co...0090500044.jpg
Благодаря ти много алекс правими впечатления,че индикация 3 светва когато включа климата и май когато прави дефрост но и аз не съм сигорен,взможноли е според теб?Иначе за сега работи добре машинката но да изчакаме по студените дни пък и да видим разхода на енергия от хитачито бях доволен малко по шумен но пък даста икономичен беше.
Може и за това да е - нямам конкретни наблюдения. В стари модели на марката, има такива които наистина при размразяване имаха индикация.
Забравих да те питам тази индикация за въздуха на определени часове ли светва и трябва ли да се занулява от някъде и ако да от къде?Хитачето светваше една лампа за почистване на филтрите мисля беше на 200 часа работа.
Онази кутийка с отвора е датчик за замърсяванията на въздуха и дава информация за това посредством скалата от диоди. След пускането на плазмения филтър, трябва тези замърсявания да се изчистват и индикацията да намалява или изгасва.
Мерси за информацията Алеск ако има нещо друго пак ще питам!