Новите конвенционални модели на МЕ
Гледам и у нас вече продават новите конвенционални модели на МЕ.Според мен са с много добри показатели за конвенционални машини - http://mediabank.canvac.se/files/89_...msh-ga25vb.pdf ето сервизното на външните тела.Цените също са много добри - http://climacom.com/files/documents/..._LIST_2010.pdf .Много добро топлоотдаване при -10, висок КОП при -10 - около 3,5 е средно, 25 и 26 дб на охлаждане и отопление.
Re:Новите конвенционални модели на МЕ
Абе... всичко много хубаво, ама... докога фирмите-гиганти в климатичната техника ще продължават да произвеждат конвенционалки?!? За Япония такъв климатик няма от не знам вече колко години.
Климатик 12-ка с 0.8 килограма фреон!!!
Повече какво да говорим и обсъждаме, като тази ниска цифра говори най-добре за малките топлообменници на модела.
Малки топлообменници – лошо!
Големи топлообменници – добре!
Външното тяло е модел от 2005, с някакви инженерни изменения, пише го в сервизното - ел мотори, кондензатори и други.Само вътрешното е ново.За тези пари дава добра мощност за конвенционална машина.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Абе... всичко много хубаво, ама... докога фирмите-гиганти в климатичната техника ще продължават да произвеждат конвенционалки?!? За Япония такъв климатик няма от не знам вече колко години.
Според мен не е никак лошо климатика да е конвенционален ! Предвид ел захранването при мен - дори е по добре. По важно е изпълнението на хладилната част,не толкова управлението на компресора.Като сте се надъхали всички инвертор ... та инвертор.А като дойде време за ремонт ?
999 лв. за конвенционална 12-ка не ми се вижда никак малко!
Качеството си има цена ! На който му се вижда скъпо си купува Midea,а не ME :wink:
Кометара ти е неуместен при условие, че климатика ми е колкото 2.5 такива ;)
Качество с данни до -10 не е кой знае колко, въпреки, че ще работи до повече. Има не лоши инвертори за тази цена!
Ей тва е то - инвертори та инвертори :-memnon