Мнение за Мулти-сплит система инверторна : Mitsubishi Heavi SCM 60ZG-S
Тази машина ще може ли да климатизира помещение от 60 кв.(три стаи) с коридор м/у тях 10кв.Това е етаж от къща която е санирана.Много разчитам на вашето компетентно мнение,ако някои има инфо за този модел дали е със скул или ротационен компресор,и как се държи на отопление!Много благодаря :help :blob
Re:Мнение за Мулти-сплит система инверторна : Mitsubishi Heavi SCM 60ZG-S
Нямаш място от вън ли ,че искаш мултисплит? Аз не бих заложил на такава машина без значение коя е марката.Винаги е по добре да имаш 3 независими машини.1-по добър коп 2-повече мощност на пик.3- по лесен монтаж.
Да наистина нямам място за всички външни тела . :Drinks:Tръбният път е вече прекаран,сега трябва да се избере машината.Така, че чакам вашето мнение.Благодаря! :Drinks: :ole
А не можеш ли да сложиш две външни тела едно над друго?Тръбите са ти едно до друго така или иначе.Един двоен и един единичен сложи.Като тръгне да размразява никъде няма да духа топло ако е един климатика.Имал съм климатици от тази фирма и мога да кажа че топлят много добре и в най студеното време.Мултитата нямат запас(висок максимум) което значи че не трябва да го спираш в отоплителния сезон.
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
А не можеш ли да сложиш две външни тела едно над друго?Тръбите са ти едно до друго така или иначе.Един двоен и един единичен сложи.Като тръгне да размразява никъде няма да духа топло ако е един климатика.Имал съм климатици от тази фирма и мога да кажа че топлят много добре и в най студеното време.Мултитата нямат запас(висок максимум) което значи че не трябва да го спираш в отоплителния сезон.
Климатик зимата НЕ СЕ СПИРА!Още повече INVERTER
Много добре знам,че не се спира климатик зимата.На макс климатика ти е 7,6кв. при +7 градуса външна температура трябва да се види при -10 и при -15 колко топлоотдава.
Re:Мнение за Мулти-сплит система инверторн
Цитат:
Много добре знам,че не се спира климатик зимата.На макс климатика ти е 7,8кв. при +7 градуса външна температура трябва да се види при -10 и при -15 колко топлоотдава.
Това е добре,къде може да се видят тези данни.Благодаря!
Направи запитване към вносителя Condex.bg питай колко кв. вади климатика при -5,-10 и -15 градуса.И това ще са данни на макс като добавиш размразяването реално малко пада общата мощност за час.
Цитат:
Направи запитване към вносителя Condex.bg питай колко кв. вади климатика при -5,-10 и -15 градуса.И това ще са данни на макс като добавиш размразяването реално малко пада общата мощност за час.
Мерси