MSZ-GE35VA / MUZ-GE35VA или MSZ-FD25 VA / MUZ-FD25 VA да избера
Здравейте,
чудя се кой от двата модела да избера за спалня 18 кв./50 куб. с източно изложение (една външна стена), 5-камерна дограма с енерджи стъкло и външна изолация. Кооперацията е нова и все още не е населена, и засега от никъде не ме топлят. Ще искам да се поддържа 22*-23* вечер.
Спрял съм се на МЕ понеже четох, че били едни от най-тихите, но приемам съвети и за други марки.
Отговор: MSZ-GE35VA / MUZ-GE35VA или MSZ-FD25 VA / MUZ-FD25 VA да избера
Едното е базов модел, другото ТОП модел. Мисля, че отговора е ясен? За ненаселенa кооперация не знам дали ще ти стигнат тези мощности. По-скоро 35FD. Много е относително, зависи какви са загубите, но от опит в ненаселени блокове загубите са огромни.
FD без замисляне.Ще се справи и 25-ицата без проблем си мисля.
Ако не те бъркат парите вземи FD25VABH, той дори има по-висока максимална мощност и запазва 3.2kw до -15 градуса.
И аз първоначално си помислих, че ще е по-добре да взема ФД серията, но GE35 не е ли по-мощен(съответно по-икономичен) от FD25 ?
Нито е по-мощен, нито по-икономичен. Това са различен клас машини.
Днес ми монтираха FD25. След няколко дена ще дам отзиви.
Re: MSZ-GE35VA / MUZ-GE35VA или MSZ-FD25 VA / MUZ-FD25 VA да избера
честото клима, да те топли много, дълго и евтино.
чакаме отзиви, аз искам да разбера дали наистина на зададени 23 ще можеш да спиш?
и да обясня, не се заяждам просто изглежда живея на по низки температури. и това 23 ме изненадва... аз ако искам да спя трябва да 19-20 макс. та за това питам.
Отговор: Re: MSZ-GE35VA / MUZ-GE35VA или MSZ-FD25 VA / MUZ-FD25 VA да избера
Цитат:
Първоначално публикувано от
estqwerty
аз ако искам да спя трябва да 19-20 макс
:Drinks:
Честита машина, няма да съжаляваш за избора.И аз спя на 18-19 градуса, на толкова работи ЛДС-то нощем.
Аз спя на 24 :) и на 26 спя ама много ток се навърта. Когато съм в хотел, термостата не пада под 25 градуса.
А, аз ще загина при такива температури.
Цитат:
Първоначално публикувано от
estqwerty
честото клима, да те топли много, дълго и евтино.
чакаме отзиви, аз искам да разбера дали наистина на зададени 23 ще можеш да спиш?
и да обясня, не се заяждам просто изглежда живея на по низки температури. и това 23 ме изненадва... аз ако искам да спя трябва да 19-20 макс. та за това питам.
В края на лятото живот и здраве ще си имаме бебе, а за новородено се препоръчват 22-23*
Инъче сега спим на 20
Вече десетина дни ползваме климатика и мога да кажа, че съм доволен. За да поддържа 20* вечер трябва да го настроя на 21 или 22, но предполагам това е от топлозагубите. Надявам се другата зима вече да имам топлещи съседи поне отдолу :)
Климатика е доста тих (на ауто го оставям вечер) - никога не бях спал на климатик досега и си мислех че ще е дразнещо, но останах доволно изненадан още първата вечер. Няма пукания, чукания, тракания и т.н.
За 11 дни ми е изгорил 88,6 КВ или около 300 вата/час, което си е доста добре според мен. Дават го застудяване тия дни и ще видим как ще е тогава.
С 2 думи доволен съм от покупката и го препоръчвам !
Със здраве :Drinks: