Mitsubishi MSZ - DM 35 VA
Здравейте
Не съм запознат с климатичните системи , затова пускам тема с молба за компетентен отговор относно този климатик.
Въпросът ми е подходящ ли е за отопление на помещение 15 кв. в изолиран апартамент с качествена доврама , стаята е с една външна стена . Цената му с монтаж е 1150 лв.
Моля ако имате препоръка при условие че този не е подходящ за кой друг в този ценови клас .
Благодаря предварително.
Отговор: Mitsubishi MSZ - DM 35 VA
Той най-вероятно ще се справи. Но трябва да се има в предвид ,че този климатик го дават да отоплява до -10гр.
Самоче не очаквай особена икономия на електричество при -10 :) копа пада... :cool: цопа както вика един...
COP -а му при -10гр. е 2.6 при отдавана мощност от 2.4 KW.
Това на теория би трябвало да означава че ще гори ток 0.942 KW от мрежата, а ще отдава топлинна енергия 2.4KW
Коетро си е едно добро постижение, ммм... ако не са ми грешни сметките ;) разбира се.
Иначе ако параметрите са реални, а не само на хартия е много добре...
На скъпите климатици, параметрите им са спорни, на евтините климатици, даже нямат и параметри дадени, за тях.. :BigGrin
Така че ще събирам пари за скъп климатик, че от тея бюджетните ми писна и съм се парил вече!!! :scared:
Вземи си един дето се успива ;)
2,4kW ама при максимален вентилатор, май. Като е на някоя по нормална степен да не стане на половината.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
Вземи си един дето се успива ;)
Този, ´дето се успива, на 4 скорост в 22 квадрата не предизвиква дискомфорт.
Начи на кашоните требе с големи червени надписи да забраняват слагането им в по-малки помещения,щото аптекарите дебнат навън.Додо, шегичка,ама има и истина в нея,