MUZ-GA60VA не иска да качи нед 8 ампера при никакви обстоятелства
Здравейте,
купих 2ра ръка въпросният климатик с идеята да се преправи в термопомпа въздух-вода, но в последствие се отказах от това упражнеие.
Когато го купувах беше монтиран и работеше на отопление и тогава ми се видя, че си е наред. Помещението беше топло и нямаше как да разбера, че има такъв проблем.
Проблемът е, че не иска да се развърти до пълния си капацитет и седи при отопление на максимум 8ампера, а трябва да иде до към 12 по спомен.
В момента е демонтиран и се надявам да го ползвам в един офис 40кв.м., ако се оправи.
Може ли да ми препоръчате съвестен майстор/сервиз в София (може и в Пловдив), който да опита да локализира проблема, а не само да ми каже, че ми трябва нова външна платка за 400-500лв и да ме отсвири.
Благодаря предварително.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: MUZ-GA60VA не иска да качи нед 8 ампера при никакви обстоятелства
Как да качи като толкова му е максимума.
Не трябва ли да качи повече, когато догонва сериозна разлика м/у температурата в стаята и зададената му?
На теб жена ти като ти даде 8 лв., можеш ли да похарчиш 12?
Абе това ще е по номинал .. щото отдолу пише максимална мощност 4.1кВ а това са малко повечко ампери от 8 ..
2 Прикачен файл(ове)
По номинал е най-вероятно. Та, ако знаете някой, който би се заел да види дали подлежи на ремонт, ще се радвам да споделите.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22410&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22411&stc=1
Когато ги замерваше тези 8А, горе-долу колко градуса беше при външното тяло? Имай предвид, че не винаги можеш да развъртиш един климатик на максимален ток, дори вътрешната да е далече от зададената.
Единият път беше мното студено, около -10. Последният път, преди да го свалят, навън беше около +6. Усеща се, че не работи на пълна мощност дори без уред. Иначе не се обредява, фреонът му е точното количество, просто работи, като 12ка...
Трябва да се изследва в сервизни условия.
Да, въпросът е на кого да го отнеса.