Като го пусна зимата ще пробвам, ползва се в детска стая.
Като го пусна зимата ще пробвам, ползва се в детска стая.
Детето или майка му да не пипат дистанционното? Само на дисплея на дистанционното ли се покачва степента или и на климатика?
Не се пипа, мисля че само от дистанционното.
Един въпрос от мен за 35zs-w . Датчика за околната температура,намиращо се във вътрешното тяло, мога ли да го сваля без да свалям пластмасите - виждам го къде е , както и жиците към него , просто не мога да разбера от вътре как е хванат? Датчика е този с двата тръбни датчика и въздушния и до тях датчика за влажност
https://mega.nz/file/jJQUBa5Y#ph7E4I...A4y7hsKfqI9BA8
И съответно и малко отзив за самия климатик - монтирах го пролетта - сам , поради несходство с характерите с майсторите - така да го наречем. И до момента си работи доста добре.
На отопление му видях магариите с он/офф -а ,ама като прочетох темата ми стана ясно ,че май така ще е,теглих една майна на индийския програмист дето е писал алгоритъма и дочаках да дойде жегата.
Като дойде жегата се втрещих и почнах да псувам на индиеца братовчед му дето е писал алгоритъма за охлаждане. 10на дена буквално се борих с климатика и бях пъдар на дистанционното - правеще някакви форсирания , пикове (на смарт контакта графиката като някаква кардиограма направо), вътре от студ космите на ръката почваха да ми настръхват , съответно противодействах с дистанционното , като вдигах оборотите на турбината да се продуха малко , както и температурата. И така на края на деня се стига до дистанционно 28гр , вътре 21гр и онова чудо както си работи на 600в , почва да офи,щото решава ,че вече няма нужда да охлажда - некъв ужасТ.
Поразгледах темата , съответно видях писаниците за датчика и като го видях , къде е заврян ми стана ясно ,че всичко идва от него - няма как да измери реално температурата там. Съответно реших само да вдигна капака на климата (после го махнах де) , за да видя какво ще стане - общо взето така - https://mega.nz/file/yERjBRqB#OVNdIQ...eVOJagYldPv29A
И чудо - климатика почна да работи като хората - графиката на смарт контакта вече е права , климатика държи цял ден 24гр ( при 26 зададени) , няма разлика между различните обороти на турбината , и реално на дистанционното вече имам само едно копче - това за включване и изключване. Ще видим есента на отопление как ще е , но си мисля ,че и там ще изчезне проблема - напразно си обвинявах толкова време индийските програмисти - не са виновни хората.
Та за това и задавам въпроса за датчика - да го изнеса някъде на подходящо място , за да мога да си сложа капака обратно.
Според мен, няма как. Датчика отива към платката на вътрешното тяло, която се намира под панела вдясно, ако гледаш срещу него. Не е сложно разглобяването на панела.
П.п. По повод разглобяването на ZSX за почистване ще кача снимки с датчика. При ZS трябва да е нещо подобно.
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 03-09-23 в 11:55.
Росо, някои ще ти кажат, че за парите си ЗС-ите са прекрасни и надеждни машини и за охлаждане и за отопление. Ама като си сметнеш и надниците дето му чиракуваш........... май по-евтино щеше да ти излезе да си купиш Дайкин.
На отопление и ваденето на датчика нема да ти помогне.
Тези МХИ-та са проектирани да изнервят ползвателите.
Заговор на Илюминатите срещу човечеството.
Интересно, за 157 страници за този модел никой не е споменал описания проблем и това че се налага да се изведе датчика за температурата.
напротив ,има доста писано включително слагане на датчика в буркан ,за по голяма инертност
Няма нужда от буркан - единственото извеждането му от зоната , тъй като е заврян вътре , а там температурата няма как да е реалната - в жегата сложих сонда от мултицет и вътре беше 7гр отгоре спрямо стаята - това на 2ра степен на турбината , докато на 4та градусите бяха +1-2. При отворен капак почти няма разлика и при различните степени.
Иначе и втори вариант бях замислил ,ама за момента се отказах - а именно връзването на резистор вместо датчик и да работи винаги на минимум(при нужда и повечко) - нещо като духалка
А иначе климатичето си е супер - добре си работи , малко харчи , безшумно . Да не говорим ,че е сама 12ка за тавански етаж от къща ( добре опакован етаж с малко топлозагуби) - има си място да се вихри и да не прави много магарии. Януари и Февруари сме си на локално парно, но през другото време изнасям малко по малко и трите етажа на климатици и по някое време и панели на покрива - но всичко с времето си.
Пък за чиракуването - няма лошо да научи нещо ново човек - знанията не са безплатни.
Здравеите,
Фала на приемот. Јас сум од Mакедонија.
На сликата има информации за просторот, висина стандардна ~2.5м, имам порачано клима srk50zs-w ама не знам на која позиција да ја монтирам, 1 или 2 или вие предложете некоја. Дали можам да очекувам да се греам само со оваа клима во овој простор? Дајте и некој друг совет ако мислите дека треба, нов сум со клими.
Најдесната, најмалата просторија е кујна каде се готви, дали нема да има проблем со испарувањата од готвењето ако ја поставам во позиција 2? (имам намера да ставам аспиратор, ама сепак).
Во позиција 1 веќе имам клима gree fairy 3.5 ама за негативни температури нема капацитет и затоа ќе ја заменам со новата. Старата е планирана да се сели на друго место.
Климата ќе се користи и за ладење ама тогаш не очекувам никакви проблеми.
Инаку според кажувањата на еуровент климата дава доста малку топлина на -7, ова треба ли за ме загрижува? Дали немаше да биде подобро да барам некоја од Mitsubishi Electic за тие пари или евентуално Toshiba, Daikin?
Благодарам на одговорите.
![]()
Здравейте acolazarov!Може би тук няма да получите отговор на вашето запитване, защото има тема в основния форум за избор на климатик. Ето линк към темата. Задайте там въпроса си. Поздрави!
Избор на климатизатор '2023 година - Страница 45 (setcombg.com)
От скоро ползвам климатика, 25-ца и на топло е доста некомфортен. Работи като духалка /бълва жега като бесен и спира/, а не като инвертор. Сравнението е с Хитачи RPD, което работи в пъти по плавно и меко. Та имам няколко въпроса:
1. Докато почива, понякога турбината върти слабо, понякога спира. Това нормално ли е?
2. Докато турбината върти слабо се чува едно "чаткане" /с промяна на оборотите на турбината и чаткането е по-бързо/ от лявата страна. Най вероятно не е нормално, но не знам да викам ли сервиз?
3. След "почивката", когато започва отново да работи, клапите тръгват рязко надолу и доста шумно. Това ли е нормалната работа или...?
4. И последно, помощ за датчика за температурата - как да го извадя.
поздрави
Димитър
Този пост е редактиран от babatam; 13-10-23 в 20:41.
1.Ако не си пипал настройките, по спомен турбината НЕ трябваше да спира при оф.
2.Чаткането е от : турбината ти трие някъде в долната вана, близо до втулката, поради усукване/ напрежение на тялото.Пробвай малко да понатиснеш към стената, в лявата част на тялото - горе, долу.....
3.Това е
В какво помещение е сложен, 20-ка ли е, турбината на каква степен я държиш?
Мисля, че изобщо няма настройки за спиране на турбината при офф.