Страница 75 от 116 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1735
Like Tree1218Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    297
    #1111

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Това се опитах да му обясна на Алекси, и това да стане до към 11 сутринта. Към 2 следобед ще е 30 вътре.

    Затова пуснах и снимка да се види че без слънце си бичи на 150 вата а когато е студено но слънчево навън влиза в режим на он-офф.

    Вървя все повече към смяна на датчици,ама все не ми се занимава, че трябва да ходя на място

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,931
    #1112

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Петре, какви датчици ще сменяш? Направи ли една проста проба с термометър, със сонда? Постави сондата в близост до датчика за околна температура на климатика, за да видиш какво показва. Според мен е съвсем нормално, когато нагрява/напича слънце, огряваните повърхнини да са с по-висока температура. Отчита 13гр., вдига си минимума и започва он/офф. Елементарно е.
    Mig82 одобрява това.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън
    Мнения
    448
    #1113

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Точно така е и при моята цепеница. Като я напече лятото вдига минимума,зимата го сваля.

  5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #1114

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    стига с тия смени на датчици и физични "феномени" .. във всяка тема за МХИ се говори за смяна на датчици .. датчиците се замерват ,стойностите им ги има в сервизните

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    297
    #1115

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Рос не ми е останало време да се занимавам с това. Определено не работи по начина по който аз искам и това не е от малкото помещение. За мен софта и алгоритъма като едно цяло е осран, въпроса е дали има бъг в датчиците.Писали сме поне 20 страници колко глупости прави климатика заради кофти алгоритъм.
    Писал съм и преди, че след офф ми достига до 560-600 вата при мен в топло време около 7 градуса и то за около 30 секунди след което работи поне два пъти по толкоз на около 320-360 вата преди да спадне, да ама до тогава е набил достатъчно за да не може да слезне на 150 вата и да работи продължително на тях. Друго, ако все пак е поработил 10-15 мин на около 150 вата малко преди да излезне в офф се набира до около 300 вата за една минута и вдига клапите.

    Писано е от мен няколко пъти, няма причина климатика след офф да се набира до 560-600 вата нито до 450 вата, 170-180 може, след което климатика решава има ли нужда да покачи или няма и да си бичи на 150 вата. Има ли нужда климатика да се набира до 300 вата след като е бил на 150 вата и ще излиза офф поради достигната температура. Заради този объркан алгоритъм климатика се превръща в конвенционалка която на всичкото отгоре има алгоритъм за брой ОН-ОФФ-и преди да направи дефрост.

    Другото което е може би писано е, че изсушава въздуха, което за мен е плюс винаги мога да сложа една купичка с вода или както обикновенно правим е слагаме прането в стаята..

    За мен като по професионален ползвател бих казал че не си струва 2200 с монтаж, а някъде е и 2400 с монтаж(за 7-цата говорим) и то най вече заради софта и клапите. Това е мое мнение разбира се.
    Тъй като все още нямам време и не съм стигнал до датчиците, но и до там ще стигнем един ден, въпросът е ако има проблем с тях то този проблем персонален ли е или към цялата гама на диамант.
    Ако климатика беше поставен в 18м2 примерно проблема щеше да е същия. Не е изпипан както трябва за тези пари. Поредния климатик със сериозен хардуер и добри данни на хартия, но с зле написан СОФТ. Поредния пример как само мускули не е достатъчно, иска се и мозък
    Alexi и milanov харесват това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,931
    #1116

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Човек, ще извиняваш, но прочетох поста ти отгоре, отгоре. Първо, машината така си работи, независимо какви са твоите очаквания и претенции. И датчици да смениш, пак ще развърта до 600W след офф и ще си покачва минимума при зададените от производителя температури. Такъв е софтуера и така си работи. Темата съм я направил с цел максимална информация. Многократно е описан начина на работа на машината. На теб също ти дадохме съвет, че не е най-подходящата за твоя случай, с оглед изискванията ти. Защо търсиш сега под вола теле? Информиран и предупреден беше, че ще работи по този начин.
    П.п. Мозък се иска и при избора на машина, както и отсяване на предоставената информация. В конкретните условия машината може да не е най-подходяща, но в малко по-различни ще засрами всичко. Така че много важно е да подбереш подходящата за помещението машина. Аз самия съм голям почитател на ZSX, но защо според теб не сложих такъв в спалнята? А този, който взех, работи точно, както се очакваше. Но всичко това след много четене, отсяване на плявата и премисляне. Хората са казали: "кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи".
    Alexi, Aleksandars, Kasap и 3 други харесват това.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    297
    #1117

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Рос съгласявам се с повечето неща които казваш, но същевременно казвам че това не е нормален алгоритъм и добре написан софт, ти ще се съгласиш ли с това.

    Ти описваш работата на един климатик, но този климатик работи по неправилен на логиката принцип, това че ти описваш неправилния начин на работа не означава че той работи по по малко логичен начин. Преди малко излезе от ОФФ, достигна 650 вата като качването и задържането до около тези ватове е около 180 секунди, след което му отне още една минута за падне на около 150-160 вата, тоест имаме 4 минути цикъл което повечето потребители ще сметнат за неправилен и ненужен а аз го смятам за нелогичен и неправилен, без значение дали ти или още един двама смятате че описан този цикъл то това е ок.

    Без грам заяждане те питам ако не те лъжа за горния абзац и климатика прави този цикъл за 180 секунди до и на 650 вата и още 60 секунди да свали до 160 вата, ти смяташ ли го за нормална работа. Аз не казвам че не е писано и че ти смяташ че си го обяснил и т.н и т.н., просто ти смяташ ли го за нормален алгоритъм?.

    Много пъти казвам и повтарям пиша без заяждане, но това не означава че истината не е такава каквато е, а тя е че софта е осран.

    Аз не търся вола под телето, още като смятах да го взема знаех, че е преоразмерен малко и че е не за моята стая тъй, че споко виновни няма освен мен. Сашо даже беше пускал едни бийвърчета и се бъзикнах ако има един като за мен,търсех си точно бийвърче повече от 6 месеца, обиколих всички скрападжии за 22-ка или 25-ца но нямаше и 20zsx-ката беше най близо до тях, поне на цвят. Рос не го приемай лично, че ще ме разстроиш. Това са просто машини сделани за Ганьовци а не потомци на японска мисъл.

    И за протокола не искам нещата да вървят към к2у, искам машини за Българския пазар да са същото качество на изработка както е оригинала и цената да е същата. Същия климатик в Япония е 2050 лева или 138к йени с монтаж. Там модела май е srk2221 beaver.
    Е тва търсех ама нема
    https://www.biccamera.com.e.lj.hp.tr.../item/9314453/

  10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,931
    #1118

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Какво смятаме аз и ти, очевидно за производителя няма никакво значение. За мен няма логика в покачването на минимума над +13гр. Всичко друго има някаква логика, дори и развъртането до 600W. Имам две машини, които развъртат само до 200-300W след офф, но им трябват 2.5-3.5мин. за да тръгнат и задухат топло. На ZSX му трябвя под минута за да се случи това нещо. Все още ли не намираш логика в това? Покачването на минимума при по-ниски температури също има основание. На едни им харесва, на други-не. Машината очевидно е предназначена и проектирана за помещения, с по-високи загуби, нищо че я водят 20-ка/7-ца. И за мое съжаление няма универсално приложение, но аз се съобразявам с това. Неслучайно съм заявил една 35-ца за цели 45м2.
    Този пост е редактиран от rosswen; 09-02-22 в 13:00.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #1119

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Последно.....софтуера на*кан ли е или не.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,931
    #1120

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Ще се въздържа от коментар... На който му се струва на*кан, да не си го купува, има всичко написано. Никой на никого не е опрял нож в гърлото, да си го купува.
    Aleksandars, Mig82, Palev и 1 други харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    210
    #1121

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Перфектни климатици, в средния ценови клас, няма.
    Едни са тихи, но дефростват на 50 минути, други пък духат много и са шумни, трети пък духат студено, четвърти пукат, пети покачвали минимума.
    Ако сте толкова големи критици, продавайте ги тези скапани Митсубишита и слагайте Уруру-та.

    П.С. Аз като се събудих днес трябваше да гледам дали ZS-S работи, че грам шум не издаваше, а той горкият се беше кротнал на 220 вата и най-ниска степен на вентилатора :D
    Този пост е редактиран от alextk69; 09-02-22 в 14:33.
    Aleksandars, JOKVN, jtj и 3 други харесват това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково
    Мнения
    300
    #1122

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Аз кандисах- за Мими, Мили и Петърски иде реч. С тях се съгласявам и който и да е друг опониращ.
    Не наакан, ми направо осран е софтуерът. Даже не софт, ми хард осран.
    Като слон в стъкларски магазин е диамантената 20ска. Тромавото си е тромаво- не можеш с трактор да прекопаеш холандски лалета, нито селскостопански самолет да ти напръска двата декара мерло.

    Това е съвсем нормално- един харесва Меро и в него се кълне, друг на БМВ се кланя, трети в Аудито спи.

    Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    Перфектни климатици, в ниския ценови клас, няма.
    ... :
    Даймънт в този клас ли е?
    Бях си замечтал Уруру, но прецених, че термопомпа е по правилното решение.
    Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 09-02-22 в 14:18.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,931
    #1123

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Не знам как ZSX и Уруру са в един клас, като цената на Уруру е двойна, спрямо тази на Хевито. Ако ще се сравнява ценово, то по-скоро ще трябва да е с Перферата.
    Този пост е редактиран от rosswen; 09-02-22 в 14:31.

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    210
    #1124

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    Даймънт в този клас ли е?
    Поправих си мнението, в средният ценови клас е ZSX-W...

    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не знам как ZSX и Уруру са в един клас, като цената на Уруру е двойна, спрямо тази на Хевито. Ако ще се сравнява ценово, то по-скоро ще трябва да е с Перферата.
    Рос, аз не ги сравнявам, просто казвам да ги продават тези скапани бангии и да слагат Уруру.
    То е ясно, че и 2 милиона коментара да напишат, няма да накарат някой да седне и да пренапише софтуера на текущите им климатици.
    Този пост е редактиран от alextk69; 09-02-22 в 14:42.
    rosswen и Mig82 харесват това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,931
    #1125

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    Поправих си мнението, в средният ценови клас е ZSX-W...



    Рос, аз не ги сравнявам, просто казвам да ги продават тези скапани бангии и да слагат Уруру.
    То е ясно, че и 2 милиона коментара да напишат, няма да накарат някой да седне и да пренапише софтуера на текущите им климатици.
    Само да драснат едно съобщение като тръгнат да ги продават, да ги отърва от мъките.
    jtj и alextk69 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 116 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2685
    Последно: Вчера, 18:12
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 656
    Последно: 21-12-23, 19:02
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе