Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZSP-W
Здравейте,
Прегледах форума (и ползвах търсачката неуспешно) и не открих нищо за този модел, който се води стандартната серия на Хеви: Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZSP-W. Предстои ми покупка на климатик и съм се насочил към 2 модела. Единият е гореспоменатият, а другият е Mitsubishi Electric MSZ-HR35VF. Като цяло клоня към МЕ модела (MSZ), но това, което ме притеснява при него е работната температура на външното тяло при отопление: -10~ +24°C. При Хеви моделът е: -15~ +24°C. Това означава ли, че ако температурата е под -10, МЕ моделът няма да смогне или аз не разбирам правилно цифрите?
Разликата в цената е малка. Моделите са нови. Бихте ли ме насочили към по-добрият избор от тези 2 модела и защо смятате така?
Благодаря предварително.
Отговор: Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZSP-W
И двата модела са базови - лично мое мнение е, че олекотените външни тела са за сметка на дебелина на стената на медните тръби в кондензатора и изпарителя. От там, за да покрие показателите за съответният модел компресора работи в по-натоварен режим, което води до по-бързо износване. Разликата в цената между начален клас и междинен клас е средно около 300 лева, но мисля че при инвестиция за дълъг период от време тези 300 лева са необходимото зло за постигането на по-дълъг период на безпроблемна работа на един климатик. Освен това е добре да уточните за какво помещение се търси климатик.
the inquirer, благодаря за отговора. Търся 2 климатика за 2 помещения (хол и спалня) от по 20 до 25 квадрата. Проблемът е, че тези 300 лева разлика стават 600 при покупката на 2 климатика. Ако съм разбрал правилно ме съветваш да се насоча към следващата серия "Premium" SRK/SRC35ZS-W като по-добра дългосрочна инвестиция?
Поне в спалнята е добре да осигурите климатик от Премиум серията 20 или 25zs, в зависимост от конкретната кубатура. Където се спи, целта е да е най-качествената машина в рамките на бюджета. Каквото остане като пари, е за другия климатик в хола. Но ако направите простата сметка, ще видите, че тя е почти същата.
Колега имам два климатика от старата серия ZMP.Климатиците топлят много и са с много добър дефрост,ползвам ги и двата в спални и от към шум съм доволен.По-скоро което ме дразни са паразитни шумове от вътрешното и външното тяло,а не от работата на турбината.Разхода сме го коментирали тук във форума и поне при моите конкретни условия е подобен на този на събратята му от по-горния клас.Не съм забелязал никакви товарения и форсажи на компресора през повечето време работят на минимум поне при мен.
Нека така да го напиша с условни цени от някой си сайт:
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSP-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSP-W = 1299 лв + 1299 лв
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSP-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC20ZS-W = 1299 лв + 1299 лв
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSP-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC25ZS-W = 1299 лв + 1429 лв
Съобразено горе-долу по беглите описания на квадратурите.
Имай предвид, че при покупката на два климатика винаги можеш да договориш отстъпка и тази цена която е обявена да я получиш с монтаж.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Eriko
the inquirer, благодаря за отговора. Търся 2 климатика за 2 помещения (хол и спалня) от по 20 до 25 квадрата. Проблемът е, че тези 300 лева разлика стават 600 при покупката на 2 климатика. Ако съм разбрал правилно ме съветваш да се насоча към следващата серия "Premium" SRK/SRC35ZS-W като по-добра дългосрочна инвестиция?
Msz-hr35 може да ти дойдат слаби за 25м2 зависи колко си топлоизолиран.MUZ-DM35 серията е бюджетния вариант по 1150лв.без монтаж ако парите са кът става,Вече ако решите да играете на сигурно MUZ-AP25-35 покриват почти всички клиентски капризи тих,модерен,икономичен готов за wi-fi. Ценово за мен перфектен MUZ-AP25 1400лв.
Здравейте на всички отново. Благодаря за съветите. Първо да се извиня, че ви подведох с квадратите. Холът реално е 20кв. Спалнята 14кв. ЕПК строителство без външна изолация, с нова дограма - юг. Вероятно ще се спра на по-голямата серия за хола: 12-ка SRK/SRC35ZS-W а в спалнята на 9-ка SRK/SRC25ZS-W. Даже се чудя дали няма да мина и с по 2 9-ки и в двете стаи. Другият вариант е както написа колегата по-горе: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSP-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC25ZS-W = 1299 лв + 1429 лв като сложа по-малкият (по-висок клас) в спалнята.
Ако някой има други предложения за тези квадрати, ще се радвам да споделите.
- - - - - - - - - -
От направеното проучване до момента и с ваша помощ стигнах до тези модели:
Mitsubishi Electric:
MSZ-AP25VG - 1400 lv
MSZ-AP35VG - 1600 lv
Mitsubishi Heavy:
SRK/SRC25ZS-W - 1500 lv
SRK/SRC35ZS-W - 1670 lv
Като ги сравнявах по характеристики изглеждат почти еднакви моделите. Основната разлика която видях е, че едните се сглобяват в Тайланд (хеви), другите в Турция (електрик). Не знам кое е по-добре и съм на ясно, че тук вече няма правилен отговор коя от двете марки е по-добра. Вечният дебат :)
Вероятно ще скоча на марката на която ми предложат по-добра отстъпка от цената за покупка на 2 броя. След прочетеното във форумът разбрах, че качеството на двете марки е на едно ниво или почти еднакво.
Вижте какво, Eriko, когато говорим за базовата серия на която и да е марка марка, тя обикновено не е равнозначна на по-високата. 35ZSP не е равно на 35ZS в случая. Погледнете добре техническите характеристики примерно на тези две машини и ще установите разлики в различните параметри. Затова едната е базова, другата премиум серия, а третата диамант - висока. Механичното съчетание на размери от различни серии не е правилно и ще доведе грешки, за които ще съжалявате. Нито мощностите са еднакви, нито шумовите характеристики и други параметри. В случая, както го мислите, въобще не сте на прав път и ще се преоразмерите особено с тези квадратури. Ако ще съчетавате само Премиум серията за тези квадратури за хола 9-ка ви е напълно достатъчна, а за спалнята седмица (SRK/SRC25ZS-W + SRK/SRC20ZS-W). Даже ако помещенията Ви са с много добра изолация и дограма, направо и две седмици ще ви стигнат. Тези машини имат немалък запас.
Съветвам Ви оттук нататък да си пуснете запитване в специалната тема за Избор на климатик с подробните данни на помещенията Ви, за да могат специалистите да Ви дадат точните размери и модели на климатиците и евентуални алтернативи спрямо бюджета и предпочитанията, които обявите. Тези въпроси са за посочената тема.
Здравейте отново, не знам дали е в разрез с правилата на форумът, но бихте ли ми препоръчали добра фирма/монтажници за Mitsubishi Heavy в Пловдив? Говорим от личен опит/впечатления. Искам да купя два климатика с монтаж.
Ако е проблем с правилата на форума, моля да ми изпратите лично съобщение. Благодаря предварително на всички отзовали се.
Eriko, имате лично съобщение.