1 Прикачен файл(ове)
Филтри на Mitsubishi Heavy SRK63ZM-S
Някой има ли представа дали някъде в България се продават HEPA филтри за Mitsubishi Heavy SRK63ZM-S?
Според ръководството, филтрите трябва да се сменят всяка година, а климатика си пердаши вече 3+ без смяна. Никъде не намирам информация какви са тези филтри, сериен номер също няма. В краен случай ще видя от алиекспрес или някой подобен битак да взема цял лист и да си го режа по нужния размер, ама все си мисля, че би трябвало да се продава някъде конкретния филтър като консуматив.
Ето за това говоря:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32834&stc=1
Отговор: Филтри на Mitsubishi Heavy SRK63ZM-S
Не е проблем, да се ползва без посочените филтри!
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Защо трябва филтрите да са Hepa, при условие, че са приблизително 1/8-ма от площта? Какъв точно ефект се очаква?
Тези филтри спокойно може да ги изхвърлите и нищо няма да загубите. Излишно е да си търсите други такива - филтър за аспиратор от активен въглен, върши по добра работа.
Ефект има от фотокаталитичния филтър на Дайкин, видях го с очите си на единият Хитак.
Едната половина беше с филтър от активен въглен и фотокаталитичен.
Другата половина с филтър от активен въглен и ябълков-катехинов.
Половината от турбината над която беше комбинацията от филтър с активен въглен и фотокаталитичен беше чиста, а другата половина с наченки на брада. Филтъра от активен въглен не се пере, а се изхвърля на 6 месеца и си взимаш такъв за фритюрник и си го изрязваш по размер.Фотокаталитичния се пере и се оставя да изсъхне на слънце.
Сега комбинацията която ползвам на 2 та Хитака е с активен въглен и фотокаталитичен.
Ми щото гледам да се правя на примерен потребител (макар и с години закъснение) :) Мисля, че в ръководството пишеше, че е хепа, за това и аз скочих на хепа. Щом казвате, че ефекта от него е минимален, няма да се занимавам да сменям.
Филтри на Mitsubishi Heavy SRK63ZM-S
Цитат:
Първоначално публикувано от
jair
Ми щото гледам да се правя на примерен потребител (макар и с години закъснение) :) Мисля, че в ръководството пишеше, че е хепа, за това и аз скочих на хепа. Щом казвате, че ефекта от него е минимален, няма да се занимавам да сменям.
Аз на моите хевита ги махнах. :) Едното е почти на 3 години, другото на 2.