Mitsubishi SRC20ZJ-S Изгоряла платка за външно тяло
Здравейте, отново
При родителите ми(в друг град на 500 км.) има монтитан SRC20ZJ-S на 10 години. Преди семица спрял да работи. Посещението на техници показало, че е изгоряла платака на външното тяло(имам снимка). Препоръката разбира се е за нов, но мен лично не ми се ще да се разделяме с тази отлична машина. Може ли да се намери въпросната платка като резервна част(нова или втора употреба) и да се смени - от техник разбира се? Втори вариант е да търся подобен климатик - втора ръка със съответните рискове и да го ползвам като донор за части. Ако се стигне до НОВ - кой е да "заместника"?
Предварително Благодаря на всички отзовали се!
СПОЛАЙ Ви
Отговор: Mitsubishi SRC20ZJ-S Изгоряла платка за външно тяло
машината е нисък клас и според мен не си заслужава да се ремонтира след 10г служба
bateradko,
Обади се / пиши на Кондекс, да видим дали имат въпросната платка и на каква цена ще ти я продадат и тогава си направи сметката дали си заслужава ремонта
https://condex.bg/contact/
Цитат:
Първоначално публикувано от
Palev
bateradko,
Обади се / пиши на Кондекс, да видим дали имат въпросната платка и на каква цена ще ти я продадат и тогава си направи сметката дали си заслужава ремонта
https://condex.bg/contact/
Благодаря Palev. Предложиха ми нова платака на цена 360 лв с ДДС, която ме устройва. Взех я и вече пътува към Варна.
Радвам се, че толкова бързо са се случили нещата!:thumbsup:
Не по-малко важно е да се провери/разбере защо е изгоряла, дали и е дошло времето или е имало токов удар, нещо друго, дали няма и другаде поражения...MHI имат доста защити.Още 10 години да издържи новата платка, все е файда......:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
bateradko
Благодаря Palev. Предложиха ми нова платака на цена 360 лв с ДДС, която ме устройва. Взех я и вече пътува към Варна.
Хубаво е, преди да я сложиш да видиш как е външния мотор. Често, ако той блокира/изгори, изгаря и платката. Да не сложиш новата и да замине и тя.
Привет Ви!
Техниците са проверили мотора - здрав е. От снимката не става ясно къде точно е проблема, но се вижда дупка в областта на трансформатора. По думите им там е имало "гнездо" от "смрадливки". Гадна напаст. Като отида на лятоС ще я огледам обстойно, но дупката е близо до процесора и е по-добре че я сменихме.
Както и да е платката е сменена, климатика работи и топли добре вече седмица.
Здраве на всички!