Климатика спира да духа много рядко, когато е на отопление.
  Здравейте. 

Вече започвам втора зима с въпросния климатик, който е Mitsubishi SRK  25ZS-W, но мисля, че има някакъв проблем, първо защото сякаш в стаята не  ми изглежда достатъчно топло и второ - климатика духа постоянно, когато е настроен на приятна за човек температура. На  охлаждане няма никакъв проблем, както и на отопление през миналата зима,  но сега сякаш не е окей. Няма значение дали го настройвам на 24, 25 или  28 градуса, климатика продължава да духа, без да спира. Ако го настроя  на 19 или 20 градуса, спира и насочва жалузите в хоризонтално положение, но на по-висока температура, много трудно. В  момента е настроен на 25 градуса, на 3-та степен и вече около час не е  спирал изобщо. Чистил съм филтрите преди около седмица. Освен тези  проблеми, има някакъв шум от външното тяло, който ми изглежда така,  сякаш компресора вибрира и нещо много малко се докосва постоянно до него  - става някакъв резонанс. Не мисля обаче, че проблемът е от този  резонанс, защото и миналата зима беше така. 

Предполагам, че вариантите са няколко, но какви са възможните причини за подобен проблем?
     Отговор: Климатика спира да духа много рядко, когато е на отопление.
  Е.... Ново 20!
Колко квадрата е стаята?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
RitmoDelMar 
     Предполагам, че вариантите са няколко, но какви са възможните причини за подобен проблем?

Липсата за изолация. Изолирай си къщата и ще спира.
  RitmoDelMar, има създадена тема за модела. Ще помоля следавщите Ви въпроси да бъдат поставяни там. Темата се заключва.