Шум от MSZ FH25/35/50 VE2
Здравейте,
Нов съм във форума и се постарах да прочета почти всички теми преди да пиша, но така и не намерих решение на проблема. От 2 години имам инсталирани 4 климатика FH, като три от тях са на едно външно тяло, а 50-ката е съ самостоятелно външно тяло. Климатиците топлят и охлаждат прилично, но пластмасите пукат изключително много при пускане, спиране и дефрост, вкл. когато достигнат температура. Това не е такъв проблем в хола, но в спалните е наистина неприятно. Някой намерил ли е решение на този проблем? Има ли сервизна акция, която може да се направи за да се намали това пукане. Виждам, че не съм единствения човек с този проблем. Вените и окото също се чуват, но не са проблем. Пукането на пластмасите се чува от съседни стаи :yikes! Проблемът е че дори когато клиамтикът в спалнята е изгасен, ако има друг работещ на мултисплита тракането продължава (вероятно поради промени на температурата на фреона, който циркулира през всички климатици, независимо от това далил работят или не). Ще се радвам, ако някой може да даде решение, различно от смяна на климатиците.
Благодаря!
Отговор: Шум от MSZ FH25/35/50 VE2
Не съм чел за решение като вид "ремонт" на това. Някои хора самосиндикално лепят или подпъхват някакви уплътнения на някои места по корпуса. Пукането от температурните разлики е до материалите. Модели на много марки пукат. Така че и при "смяна" може да се окаже същото.
Освен от рециклираните материали, причината може да е и от напрежение от огъване/ усукване при монтажа на вътрешните тела.
а защо не чете темата преди да ги купиш ? че и 4бр ,аз 1бр го изтърпях около 5 месеца и го махнах представям си с 4 бр каква какафония е
Здравейте, благодаря за препоръките!
Наясно съм, че всички климатици издават шумове, но тези наистина пукат здраво :) Ще се опитам ди ги заглушя с някакви подръчни материали.
Не съм чел форумите, защото не съм допускал, че може да има толкова шумни климатици. Гледах децибелите, марката и класа и се хвърлих без да се замислям, че може да пукат така.
Днешно време всичко е на късмет.Пералня AEG за 1000лв след 1,5 години влезе в сервиза.Другата Bosh изкара 1 седмица и платката замина,плочки гранитогрес-70лв м2 просмукват вода.Помислих,че аз съм каръка и започнах да разпитвам този и онзи.Еми масово новата продукция не става,или не поне за парите си.Уж скъпи класове,уж незнам какво си и накрая...Много скъпи боклуци вече на пазара и едва ли не трябва не да се залага на скъпото,а на някой ,който вече го има и ти да видиш дали те устройва цена/качество на дадената стока.За сравнение в чужбина каквото съм купил никога не е давало дефект.